Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 26. októbra 2016

Mám rád zeleninu. No nie len samotnú, keď sa tam mihne kúsok mäsa, tak je to niečo pre mňa.

5
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
3 ks
250 g
1 ks veľká mäsitá
1 ks
200 g
200 g hustý
1 PL
4-6 ks červené guľaté zavárané
Na nálev:
150 ml
1 PL
1,5 l




Postup

  1. 1

    Do hrnca som dal suroviny na nálev a nechal rozvariť. Potom som do vriaceho nálevu dal celú brokolicu a kuracie prsia krájané na tenšie. Brokolicu som po piatich minútach vytiahol a v sitku schladil pod studenou vodou. Mäso som nechal variť desať minút. Vytiahol a nechal ochladnúť. Vajcia si tiež uvaríme na tvrdo. Postupne som to krájal do misy. Brokolicu orezal ružičky. Hlúb orezal od kôry a čistý strúhal na strúhadle. Vajcia očistené pretlačil cez kruh na zemiaky. Salámu som krájal na hrubšie slíže. Cibuľu s paprikou pokrájal na drobno. Mäso na drobné kocky.

    Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pretože mám rád pikantné tak som tam pridal na drobno krájané feferóny.

    Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Majonézu som zmiešal s bielym jogurtom 1:1 a dal na pripravené suroviny. Dobré pomiešal všetko spolu a dal do chladu postať na 2 - 3 hodiny. Najlepšie je to nechať cez noc postať.

    Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanier som dal listý ľadového šalátu naň brokolicový šalát a paradajky k tomu. Nejaký chlieb, alebo pečivo a môžeme papať. Dobrú chuť aj Vám želám.

    Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sracz
Ja môžem aj takéto niečo a keby sme to spoločne s Tebou, @patroveckypitrs vážený priateľ, jedli bárs aj s "vajndlingu", ale veľkou lyžicou, tak to by už bola "bašta preukrutná"!
kukulienka71
tiež sa môžem pridať?:-) veľmi som si obľúbila tieto miešané šaláty, často robím brokolicový od @kecemisa. Tvoja kombinácia je tiež veľmi dobrá.
monty469
Pripajam sa k tvojmu nazoru aj mne staci, ked sa tam mihne kusok mäsa a hned je to lepsie;-) Salat musi byt vyborny, stoji za vyskusanie
siisa
Šalát vyzerá zaujímavo, oplatí sa vyskúšať :)
lindap
Vyzerá to celkom chutne, dala by som si.
silvia68
Robila som ho podľa tvojho receptu a je fakt výborný, sýty. Odporúčam dodržať postup aj množstvá, jedna dávka je tak akurát pre rodinu 4 člennú. Ja ho robievam pravidelne na väčšie akcie , a tam aj zo 4násobnej dávky, vždy pôjde ako prvý. Veľmi chutný.
silvia68
Robievam šalát pravidelne a časom som si ho zjednodušila. Kuracie mäso posypem grilovacím korením a opečiem na oleji. Chutí nám aj takto a pre mňa je to rýchlejšie. Vždy sa poteším,keď nájdem kvalitne napísaný recept.
jack
Robila som tento šalátik a určite sa u nás udomácni.Tiež som mäsko opražila na oleji a potom som k nemu pridala aj salámu.Dusila som asi 10 minút,vychladila a dala do šalátu.Super je.Díky za recept,;-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia