Kurkumové stehná s cícerovým pyré fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 4. októbra 2016
Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept)
Foto: cesminaz

Veľmi chutný obed alebo večera ;-)

Suroviny

3 ks
800 g (v konzerve)
1 ks (veľká)
1  veľký zväzok
Marináda na kura:
2 dl
0,5 dl
1 PL
1 ČL
0,5 PL (paradajkové pyré, pretlak)
podľa potreby
Sa dochutenie:
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravime si 3 velke kuracie stehna aj s chrbtovou časťou. Každe stehno si pokrajame na 3 časti..

    Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Marináda: V miske zmiesame 2 dl jogurtu, 1 pl kurkumy, 1 kl Isot, 1/2 PL salçe, 1/2 dl oleja a sol. Ja som kazde mäso este trocha osolila a az potom som ho vložila do marinady. Cele premiesame a dame stáť do chladnicky na 2 - 3 hodiny. Môžte aj dlhšie..

    Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatial si pripravime potrebne veci na nase cícerové pyre. Potrebujeme 1 velku konzervu 800 g ciceru, 1 velku cibulu a poriadny zväzok petržlenovej vňate. Cicer scedime a nechame odkvapkat, vňat pokrajame na drobno ako aj cibulu..

    Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mne stalo mäso v chladničky 3h. Môžte marinovat aj dlhsie, ale aspoň 2 hodiny. Mäso som nasledne ugrilovala na elektrickom grile, kedže za týchto pár kúskov by sa mi na vonkajšom grile neoplatilo zakladať oheň ;-))

    Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kym sa mäso grilovalo, pripravila som pyre. V hrnci na oleji som udusila osolenu cibulu. Pridala k nej vňat, trocha osolila a nechala spolu cca 10 minut zakryte podusit. Pridala som scedeny cicer a nechala to spolu este 10 - 15 minut dusit, kedze ten cícer v konzerve nie je totalne mäkky. Podla potreby môžete trošku podliat štavou z cíceru. Nakoniec este zahoruca som to ponornym mixerom pomixovala. Ochutila solou, trochou masla a trochou mlieka.

    Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Je to velmi chutny obed,alebo večera. Cícer je zdravý a takto urobené pyre chutí naozaj velmi dobre :-) a dokonca aj deťom ;-P Mäso je štavnate a tiež vyborné. Kurkumová marináda dodá kuraciemu mäsu výbornú chuť.. Nech vám chutí ;-P

    Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

luss44
oboje sa mi páči, aj mäsko aj pyré, my sme viac na krídelká tak marinádu vyskúšam na ne.
denyany
Cícer mám rada, ale len sama v našej rodine. Ale veľmi ma láka urobiť si to pyré. Ostatným klasika zemiakové alebo zjedia aj hráškové.... no a kurkuma a jogurt na kuracinu, to je výborné, podobné som už robila bez paradajok, takže na budúce podľa teba.
jerica
Paráda, stačili by len stehienka a zelenina :-) určite ukladám :-)
cesminaz
@Izabelka @Terinka55 @Jerica dakujem vam za mile slova :-) naozaj je to vyborne jedlo! @Luss aj ja mam najradsej kridla,ale deti chcu mäso :-) takze im väcsinou stehna,lebo natom je dost mäsa ;-) Zjedia aj kridla,ale z tych by som musela spravit za vagon ;-)) @Denyany budem rada,ak vyskusas :-) Inak v tomto pyre sa ani tak zbadat neda,ze je z ciceru,lebo tam je cibula aj vnať.Ja dusenu petržlenovú vňat zbožnujem a "tu" sa fakt super hodí :-) Treba vyskusat.Pekny vecer :-)
1x vera29
afataga
marinada sa mi paci, teda aj stehna, ta kasa uz pomenej :-), ja nikdy marinadu nesolim, osolim maso az tesne pred upravou, musim sa pochvalit, ze mam cerstvu dodavku isotu az do domu :-)
afataga
pardon, nie kasa, ale pyre :-))), nechcela som ho urazit :-)
monty469
Teším sa ,že mám ďalší skvelý recept od teba. Už je na čakačke :-)
jamarlen
cícerové pyré je vždy fajn, dochucujeme ho vždy inak, aj ten tvoj postup vyskúšame a marinádu použijeme na morčacie prsia - tým tiež nezaškodí trocha chutí..vďaka za rcp., milá burinologička
afataga
nalozene na zajtra 2 stehna a 2 ks krkovice, pridala som aj chilli, zajtra podam hlasenie a snad aj foto, tras sa :-)
afataga
Tak sa hlasim, musim povedat, ze vyborne, teda nemusim, ale chcem :-), isto nebolo posledny krat, ja som piekla v rure v jenskej mise, na poslednych 15 min. som zapla gril, vdaka za fajny a jednoduchy recepis, tu je dokaz:


1x haji
haji
@Afataga (9.10.2016 13:23)
Afi, to je dobrý nápad upéct a pak grilnout vrch, díky, jsi hlavička! Já mám geny "sběrače kořínků", ti potřebují u masa delší dobu tepelné úpravy. "Lovci" mohou klíďo maso trhat a jsou spokojení. Krásné foto! Mávám!
cesminaz
Dakujem velmi pekne vsetkym za mile komentare a budem velmi rada ak vyskusate :-) @Afataga velmi si ma potesila tvojim komentarom,hlavne ked viem,ze tebe hocico nechuti ;-)) Jasne,ze sa to da urobit aj v rure,alebo dokonca aj hore v panvici.Dakujem ti za vyskusanie aj za fotku.Som velmi rada.ze vam chutilo!!! ;-P
cesminaz
@Afataga jaj a este k tomu Isotu..Isot je naozaj super paprika,my ju mame velmi radi :-) Pouzivam ju naozaj velmi casto,takze aj u nas musi byt stale po ruke :-) Verim,ze aj ty v nej najdes oblubu vo viacerich jedlach :-)
kecemis
@cesminaz tak sme si pochutili. Ja som ako prilohu zvolil petrzlenovo hruskovu kasu a zeleny salat s hrozienkami. Vyborne kuriatko. Podobne som aj ja ako @afataga zapol na poslednych par minut grill, nokolko je vonku zima a grilovat je riziko povolania. Vdaka.


cesminaz
@kecemis krasne lakave foto hned takto z rana ;-)) Paradne si navaril,som velmi rada,ze chutilo! Dakujem za spravu! Mna zaujala ta hruskovo-petrzlanova kasa..mohol by si napisat,ako si ju robil? Vdaka a pekny den :-)
kecemis
Perzlen (4-5ks, alebo 500g) som nakrajal na drobne kocky, asi 1cm, tie som dal do panvice na roztopene maslo, pridal som troche hnedeho cukru, skorice (prasok) a stipku pomleteho noveho korenia. Opekal som to kym petrzlen trochu nezmekol. Asi 3-4 minuty. Potom som pridal ocistenu a nakrajanu hrusku (2ks) a restoval asi 3 minuty. Zalial som zeleninovym vyvarom, len tak aby to bolo prikryte a varil pokial petrzlen nebol uplne makky. Po uvareni som to rozmixoval vo food processore s kyslou smotanou (asi 100 ml). Do processor som to premiestnil lyzickou a vodu z varenia som som si odlozil, ak by to bolo treba rozriedit. Obcas, ak mam viac casu petrzlen davam aj do rury zapekat asi na 40 minut, potom hrusku opekam samostatne na masle.
afataga
V sobotu sme mali na obed, do marinady som dala aj chilli a saturejku a pod ne mrkvu, por a cuketu.
Vyborne.


afataga
Viem, ze sa opakujem, ale ked je to fakt vyborne. Do marinady som dala este chilli a korenie a pod stehna ulozila mrkvu.


cesminaz
@afataga (1.1.2022 15:42)

Tvoja opakovaná odozva mi vôbec nevadí, skôr ma velmi poteší🙂 Som rada, že vám chutí. Vdaka za fotku a prajem príjemné kuchtenie aj v novom roku @afataga 👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia