Banánovo-jahodová torta fotorecept

valeriana - fotkavaleriana, 25. septembra 2016
Banánovo-jahodová torta (fotorecept)
Foto: valeriana

Tento recept som si vymyslela pri príležitosti narodenín mojej spolužiačky. Je to dobrý a vhodný recept na najrôznejšie príležitosti. Vďaka ovociu je táto torta Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslela pri príležitosti narodenín mojej spolužiačky. Je to dobrý a vhodný recept na najrôznejšie príležitosti. Vďaka ovociu je táto torta svieža a získala si chválu, tak aj preto som sa rozhodla sa s týmto receptom podeliť. Inšpirovala som sa reláciou Tajomstvo mojej kuchyne odkiaľ mám výborný recept na vláčny piškótový korpus.

20
porcií
180 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

PIŠKÓTOVÉ CESTO (jeden korpus):
3 ks
1 ks
150 g
150 g
1/3 ks
200 ml
2 PL
PLNKA:
300 g (na krémy)
2 ks
260 g
1 ks
50 g
3 ks
JAHODOVÝ KRÉM:
1 ks malý (alebo ľubovôle)
1 ks (alebo akýkoľvek puding)
ZDOBENIE:
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny a formy na piškótový korpus. Formy si vopred pripravíme. Vymastiť maslom na spodok formy treba dať papier na pečenie a celú formu vysypať múkou.

    Banánovo-jahodová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky oddelíme od žĺtka. Následne vymiešame bielky do peny, pridáme 50 g práškového cukru a ďalej miešame. Žĺtko zmiešane s vodou a pridáme zvyšný práškový cukor, polohrubú múku s kypriacim práškom a podľa druhu korpusu pridáme vanilkový cukor (ja dávam aj farbivo) alebo kakao.

    Banánovo-jahodová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiešané cesto vlejeme ku snehu z bielok a jemne premiešame. Potom už len vylejeme hotové cesto do formy a necháme na 180 stupňoch 20 - 40 minút sa piecť.

    Banánovo-jahodová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny si vopred pripravíme hlavne vajcia a maslo, aby mali rovnakú pokojovú teplotu(aby sa nám nezrazili). Do nádobe si rozmixujeme maslo s cukrom, potom pridáme žĺtky. Plnku rozdelíme na polovicu a do jednej polovice dáme rozpustenú čokoládu nad parou a do druhej vanilkový cukor(vanilkovú esenciu) s potravinárskym farbivom.

    Banánovo-jahodová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jahodový krém si pripravíme jednoducho. Do malého hrnca si dáme jahodový kompót, ktorý popučíme alebo rozmixujeme. Varíme ho za neustáleho miešania a pridáme zlatý klas s práškovým cukrom (množstvo podľa chuti). Vznikne nám chutný jahodový "sopeľ", ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť.

    Banánovo-jahodová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnuté korpusy prekrojíme na polovicu poprípade si ich môžme upraviť do rôznych tvarov. Na čokoládový korpus natrieme z oboch strán čokoládovú plnku a naukladáme na kolieska pokrájané banány. Na vanilkový korpus opäť natrieme po oboch stranách ale už jahodový krém na ktorý dáme vanilkovú plnku.

    Banánovo-jahodová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na ozdobenie som použila fondant. Rozvaľkáme si ho na cukrom vysypanej podložke a opatrne ho prenesieme na korpus. Zahladme a odrežme prebytočný fondat. Takto postupujte aj pri druhom korpuse. Keď máme obe korpusy spravené tak menši korpus uložíme na väčší. Zvyšní fondant si môžme zafarbiť potravinárskym farbivom a dotvoriť napríklad kvety. Fantázii sa medze nekladú.

    Banánovo-jahodová torta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

3sandra3
Super torta.... takže sa pečú dva korpusy, jeden väčší a jeden menší...
martina1108
Dobrý deň, len chcem potvrdiť, že táto torta je úžasná, dostala som ju k 18-tym narodeninám a doma sme na ňu s chuťou spomínali ešte mesiac potom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia