Králičí segedínsky guláš s kôprom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. septembra 2016

Dnešný nedeľný obed z králika.

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
80 g
1
1
1 PL
štipka
podľa chuti
250 ml
1 PL
1 strúčik
1 KL
1 hrsť
Príloha:




Postup

  1. 1

    Králičí chrbát, beháky aj bočné laloky som nakrájala na malé kocky. Z chrbta som orezala mäso, ale aj kosti som rozťala na menšie porcie. Králičie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rajnicu som dala nakrájanú údenú slaninu a keď sa tuk uvoľnil, pridala som aj nakrájanú cibuľu a cesnak.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K upraženej cibuli som pridala mäso a nechala som dusiť pokiaľ sa tekutina neodparila celkom.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som červenú mletú papriku, nakrájanú paradajku na malé kocočky, kečup. Podliala som vodou a nechala variť chvíľku.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keďže je to mäsko z mladého králika, pridala som hneď aj kapustu. Inokedy, ak robím z bravčového mäsa segedínsky guláš, dusím kapustu osobitne v inej rajnici a napokon všetko spojím. Kapustu som premyla, lebo bola príliš kyslá.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pod pokrievkou sa varilo mäso 40 min. Keďže kapusta je z obchodu, stihla sa uvariť pokiaľ sa mäsko dusilo. Pridala som šľahačku s múkou, nechala prejsť varom na slabšom plameni.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové jedlo som posypala nakrájaným kôprom.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Knedlík som nerobila dnes, mám zamrazený, takže som ho iba prihriala.Všetko uložila na taniere. Zdobila som paradajkou, chilli papričkami. Paradajka sa nachádza v jedle. Chili papričku má rád jeden člen rodiny. Kôpor považujem za jedlú bylinku.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keby mal niekto z rodiny žalúdočné problémy po segedínskom guláši pestujem si veľmi užitočnú bylinku Palinu lekársku. Odvar z tejto bylinky pôsobí vynikajúco na jedy.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

jack
S králika som segedín ešte nejedla,a ani nepočula.Vyzerá veľmi dobre.
1x haji
siisa
Úžasný nápad, zdravé jedlo...no čo si viac priať. Ani netušíš ako si ma inšpirovala .-) Mám plný mrazák skoro 20 kg moriaka, určite z neho skúsim segedín. Asi zo stehna najlepšie. Ďakujem za receptík.
1x haji
haji
Dobrota to musí být velká dobrota, takový segedín. Fajnová záležitost od A do Z, bezva postup, fota, servis. Voní až k nám, jistě bych si pochutnala! Krásná práce, milá Izi!!
mesiar50
Excelentný guláš ktorý vyzerá prvotriedne a veľmi chutne.Posielam ti z holandska veľa hviezdičiek.
☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡
sracz
Králičina i zajačina bývala častým "hosťom" na našom domácom stole už v časoch mojej dááávnej mladosti. Potom síce nastal asi 20 ročný útlm, ale keď som v mojich rodných Košiciach začal chovať a v kuchyni využívať jej mäso na všakovaký spôsob, tak to už bola opäť tá "izé evolúció". Tvoj rcp, Izka milá, má láka už na prvý pohľad, iba tých knedlí prosím o niečo viac!
monty469
Noo tak toto by som si dala ihneď. Vyzerá a aj určite chutí skvelo :-)
izabella929
@mesiar50 ,vďaka za milý pozdrav z Holandska.-)@sracz , vieš králičie mäso nie všetci obľubujú, je preto ťažké zaujať k tomu stanovisko..ja osobne ho mám rada, lebo je jednak diétne a má mnoho možností využitia v kuchyni.-)@monty469 ,segedín z králika je chuťovo trošku iný ako z bravčového, ale chutilo nám a tiež zmena..ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)
kecemis
Toto nebicko zatial na taniery mi takmer unikol, ale nastastie sa tak nestalo. Teraz vsak nebude u nas pokoja, pokial to nebudem moct ochutnat.
izabella929
@kecemis , veľmi chutný bol segedín s králičiny.-) ďakujem pekne za komentár a keď bude na tvojom stole, napíš mi prosím o tom.-) ďakujem ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia