Panzanella

bonvivanka - bez fotkybonvivanka, 8. septembra 2016

Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z rurálneho prostredia. Veľmi jednoduché a rýchle na prípravu, zároveň Zobraziť celý popisNiečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z rurálneho prostredia. Veľmi jednoduché a rýchle na prípravu, zároveň sýte a osviežujúce.

10 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Najlepší je starší biely chlieb podobný tomu toskánskemu. Tvrdý chlieb namočíme na chvíľu do vlažnej vody. Dobre vyžmýkame a natrháme na menšie kúsky. Rajčinu, uhorku a cibuľku nakrájame a zmiešame s chlebom. Bohato dochutíme olivovým olejom, trochou octu, osolíme a okoreníme. Môžete dochutiť aj balzamikovým octom.

  2. 2

    Môžeme podávať ako letné predjedlo, ako šalát, prílohu alebo ako samostatný chod pri diétach. Vyzerá to síce čudne, ale tá chuť vás určite prekvapí. Aj moji mäsožravci doma to nakoniec ocenili :D (ako prílohu ku grilovačke ahah)

Diskusia k receptu

kecemis
Mas pravdu. Tento salat patri medzi najlpsie letne salaty. Skus si namiesto balzamikoveho octu pridat cerveny vinny ocot a cerstvu bazalku nakrajanu na tenke pasiky. 5*
mirop
Milujem tento salat ale s dietou nema nic spolocne
dormella
@Kecemis (8.9.2016 16:00)
Presne tak, panzanella bez bazalky a cerveneho vinneho octa neni moc "toskanska"
Toskansky chleb je tezko v nasich krajinach dostupny, chce to tedy bily domaci chleb, nejlepe kvaskovy, urcite ne housky a rohliky ci chleb toustovy. Vznikne z nich nechutna kase....
dormella
@Mirop (8.9.2016 18:02)
Co se tyce "dietnosti", panzanella kdysi nebyla priloha, ale kompletni jidlo - tedy vice nez dietni.
Dnes se do ni pridava bud tunak, varenen vejce ci sy,. pak je z ni komplet pokrm.
denyany
Krásne farebné jedlo! Chystám sa už dávnejšie niečo také urobiť, hádam raz...
kucharka
Aj ja robievam, len s maličkými obmenami: namočený a vyžmýkaný chleba ( ciabatta ) ešte opečiem na suchej panvici, on je potom miestami taký chrumkavý. Tiež dávam červený vínny ocot a sladkú bielu cibuľu. Ďakujem za pripomenutie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia