Špagety so sušenými paradajkami a olivami

mirkajan - fotkamirkajan, 5. septembra 2016
Špagety so sušenými paradajkami a olivami
Foto: mirkajan

Tento recept som pôvodne našla na stránke www. coolinari.sk, tu bola v recepte ešte sušená šunka. Keďže dcéra je vegánka, recept sme upravili na Zobraziť celý popisTento recept som pôvodne našla na stránke www. coolinari.sk, tu bola v recepte ešte sušená šunka. Keďže dcéra je vegánka, recept sme upravili na bezmäsitý. Je to celkom chutná a rýchla varianta cestovín z niekoľkých surovín.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 zväzok
8 - 10 ks
3 strúčiky
15 - 20 ks




Postup

  1. 1

    Do dostatočne veľkého hrnca si dáme variť vodu na cestoviny. Medzitým si pokrájame jarnú cibuľku aj s vňaťou na kolieska, cesnak nasekáme na drobno, sušené paradajky pokrájame na menšie kúsky a olivy na kolieska. Parmezán nastrúhame na jemno.

  2. 2

    Keď voda na cestoviny zovrie, pridáme do nej soľ a cestoviny. Varíme podľa návodu.

  3. 3

    V hlbšej panvici si zohrejeme olivový olej (môžeme použiť aj olej zo sušených paradajok) a na ňom asi 2 minúty pražíme pokrájanú jarnú cibuľku. Potom pridáme pokrájané sušené paradajky a znovu restujeme cca 2 minúty. Pridáme posekaný cesnak, pražíme asi 1 minútu a pridáme pokrájané čierne olivy, ktoré už len prehrejeme.

  4. 4

    Do zmesi pridáme scedené uvarené špagety s asi pol pohárom vody, v ktorej sa varili špagety. Premiešame a odstavíme. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia