Tagliatelle s lososom a karamelizovanou mrkvou

Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 31. augusta 2016
Tagliatelle s lososom a karamelizovanou mrkvou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
400 g čerstvých filiet
200 g (oranžová či žltá)
50 g
100 g
150 g
100 g
5 g
5 g




Postup

  1. 1

    Lososa nakrájame na malé kocky, zeleninu nakrájame na julien rezance a šalotku na mesiačiky. Na rozohriatej panvici speníme šalotku s maslom a pridáme zeleninu.

  2. 2

    Všetko spolu restujeme na miernom ohni, kým nezačne zelenina karamelizovať, potom pridáme olivy, všetko spolu podlejeme smotanou a pridáme syr, premiešame, odstavíme zo zdroja tepla. Dochutíme bylinkami, korením, soľou a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Tagliatelle uvaríme podľa návodu, po uvarení cestoviny neoplachujeme a vložíme do nádoby, pridáme omáčku a spolu zľahka premiešame. Lososa len sprudka opečieme na masle a poukladáme na dokončené cestoviny.

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom dobre to vypadá, ale kde vziať-kúpiť lososa bez obáv, keď z neho spravili strašiaka, vystríhajú ľudí pred jeho kúpou.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia