Medové pšeno s flambovanými marhuľami

Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 4. augusta 2016
Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
150 minút
na 100 °C

Suroviny

100 g
100 ml
150 g
1 g
150 g
5 g
50 g
100 g
100 ml karpatské špeciál
50 g
100 g
500 ml
15 g
20 g
2 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme na ohni 2 – 3 minúty. Potom stiahneme z ohňa a pod pokrievkou necháme dôjsť 20 až 30 minút.

  2. 2

    Do druhej panvice pridáme maslo a urestujeme jahody, potom dáme biely jogurt a uvarené pšeno. Dochutíme škoricou a medom.

  3. 3

    Marhule krátko urestujeme na masle a zaflambujeme s brandy. Na konci posypeme práškovým cukrom.

  4. 4

    Ovsené vločky namočíme na noc do vody. Potom ich zmiešame s práškovým cukrom, kakaom, podrvenými orechmi a bielkami. Vložíme do rúry zohriatej na 100 °C na 2,5 hodiny. Takto pripravené ovsené keksy podávame k pšenu s jahodami a flambovanými marhuľami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia