Jednoduchý ríbezľový zákusok

nickaa - fotkanickaa, 14. júla 2016
Jednoduchý ríbezľový zákusok
Foto: nickaa

Ríbezle sú jedny z mojích obľúbených druhov ovocia aj preto, že obsahujú veľa vitamínu C a rutín a rozhodla som sa ich spracovať aj Zobraziť celý popisRíbezle sú jedny z mojích obľúbených druhov ovocia aj preto, že obsahujú veľa vitamínu C a rutín a rozhodla som sa ich spracovať aj takto...

60 minút
príprava

Suroviny

Tvarohová plnka:
250 g
250 g
1/2 hrnčeka
2 bal.
Ovocná plnka:
2 hrnčeky
2 bal.




Postup

  1. 1

    Ako prvé si upečieme korpus podľa ľubovoľného receptu. Ja som upiekla z 3 vajec a s celozrnnou múkou. Korpus bol tenší aby sa mi do formy zmestili aj ostatné vrstvy.

  2. 2

    Ďalej si pripravíme tvarohovú plnku a to tak, že zmiešame tvaroh s cukrom a popučenými ríbezľami. Keďže ríbezle sú kyslejšie, pridáme viac cukru ale každý podľa chuti. Môj zákusok bol menej sladký.

    Jednoduchý ríbezľový zákusok - obrázok 2
  3. 3

    Na vychladnutý korpus rozotrieme túto plnku rovnomerne.

  4. 4

    Pri ovocnej plnke si ríbezle najskôr rozmixujeme alebo dôkladnejšie popučíme. Ríbezle dolejeme vodou do 600 ml. Pridáme cukor opäť podľa chuti a Zlaté klasy a rozmiešame. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme, až pokiaľ plnka nezhustne. Potom ešte teplú vylejeme na tvarohovú vrstvu. Rovnomerne poroztierame. Necháme vychladnúť a stuhnúť.

    Jednoduchý ríbezľový zákusok - obrázok 4

Diskusia k receptu

monty469
Veľmi dobrý, osviežujúci zákusok, ako stvorený na letné dni:-)
babicka
Dobrý receptík na letné dni!Ďakujem a ukladám do KK.
haji
Tvůj dortík @Nickaa je moc krásný a jistě chutný! Jen bych měla obavu, že tvarohová hmota bude moc řídká. Ale vidím, že tobě hezky drží. Jsi šikulka!
marta5
Super recept,už je uložený v KK,určite vyskúšam.
staja
Veľmi pekne to vyzerá a iste aj chutí. Ríbezle už v záhrade nemám, tak príležitostne skúsim z mrazených. Ukladám.
hubata
Vyzerá veľmi dobre tento letný koláčik. Stojí za vyskúšanie, len by ma zaujímalo prečo miešaš spolu dva druhy tvarohu? Aby lepšie držala plnka? Vďaka za odpoveď. Ukladám do KK, je ako stvorený na letný podvečer. Vďaka.
nickaa
@Hubata jemným tvarohom som chcela zjemniť trošku ten hrúdkový aby plnka mala krémovejšiu konzistenciu
drajan
Šťavnatý receptík. Verím, že ovocie môžem dať ľubovoľné, ríbezle zrovna nemám... iste bude koláčik chutný aj s iným ovocím. Mám rada takéto svieže koláče. Robila som podobný, s makovým korpusom a ako ovocie boli jahody. Chutil tiež skvele. Dík za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia