Cestoviny s cícerom a špenátom

tekvica - bez fotkytekvica, 14. júna 2016
Cestoviny s cícerom a špenátom
Foto: tekvica

Jednoduché, rýchle, ľahké a zdravé jedlo s využitím toho, čo záhrada dala.

6
porcií
10+namáčanie minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
200 g
200 g
hrsť
150 g
1 ks
100 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Potrebovala som zachrániť špenát pred voškami. Žiaľ, tých 200 g je všetko, čo mi ostalo... Určite by toto množstvo cestovín chcelo špenátu aspoň dvakrát toľko. Paradajky na obrázku nie sú, lebo tie som pridala, až keď som polovicu porcie zjedla a dačo mi tam chýbalo.

  2. 2

    Večer som namočila cícer. Na druhý deň som ho premyla, zaliala čerstvou vodou a v tlakovom hrnci uvarila za 20 min. Medzitým som si pokrájala zeleninu, na oleji opražila cibuľku s cesnakom, pridala nakrájaný špenát a trošku podusila, naozaj len minútku, aby zvädol a do horúceho som nadrobila syr. Uvarila som cestoviny. Cestoviny a cícer som pridala k špenátu,trošku prehriala a poliala bielym jogurtom s nasekaným kôprom. So soľou opatrne, syr je dosť slaný. Jedlo bolo fajn, ale až keď som tam pridala tie sušené paradajky, dostalo ten správny šmrnc. Ešte by to chcelo pohár vychladeného bieleho vínka, more a teplý letný večer. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

tanicken
Výborné a skvelý recept! Chválim! Ja používam cestoviny od podravky - chutia mi najviac a majú nízky glykemický index, čo ma fakt teší. :-) Žienky skúšajte, odporúčam. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia