Tiramisu

sjuz - fotkasjuz, 11. apríla 2010
Tiramisu
Foto: sjuz

Viem, že sa robieva z vajíčok, ale toto je "bezpečná" a veľmi chutná verzia:) Tento recept mám od manželovej sesternice Andrejky. Dostala ma ním Zobraziť celý popisViem, že sa robieva z vajíčok, ale toto je "bezpečná" a veľmi chutná verzia:) Tento recept mám od manželovej sesternice Andrejky. Dostala ma ním :)

Suroviny

500  g
250  g
10-15  PL




Postup

  1. 1

    Uvaríme si kávu - ja varievam klasickú Nescafé - silnejšiu. Do nej si vlejeme Amaretto - cca 1 dcl. Mascarpone si vymiešame do hladka, aby v ňom neboli hrčky. Pridáme vaječný likér, vymiešame na krém. Vyšľaháme šľahačku do tuha. Opatrne vmiešame do mascarpone.

  2. 2

    Na dno nádoby si poukladáme piškóty cukrovou stranou dolu. Polejeme lyžicou kávy, aby piškóty boli nasiaknuté, ale nie priveľmi. Navrstvíme polovicu krému, rovnomerne rozotrieme po piškótach.

  3. 3

    Piškóty znovu navlhčíme kávou, a navrch dáme druhú polovicu krému, uhladíme a vrch nahusto posypeme cez sitko kakaovým práškom. Je treba nechať stáť v chladničke min. 6 hodín.

Diskusia k receptu

frezia68
Sjuz,asi neodolám a urobím aspoň z polovičnej dávky,ale až o týždeň :-))
bambitka
Robievam podobne,ale niekedy davam namiesto mascarpone natierkove maslo neochutene.Kolacik vyzera skvele:)
emila
Tiramisu má množstvo variácií ,ja robievam jednu z verzií z tortového krému z Kauflandu/ sú rôzne,ja používam likérový/ vypracujem podľa návodu, pridám tvaroh a šľahačku , celý postup tak ako je uvedený v recepte od sjuz
bozulka
@sjuz už viem čo na sobotu upečiem : tvoje Tiramisu a zebrovú tortu len ju naplním ako mala Sandra.Myslím,že bude úspech.A do tretice od Martinky slanú tortu a môžeme oslavovať.
sjuz
Bozulka - je to veľmi rýchle, aj keď sa možno nezdá :)
Ja som robila medzi varením obeda - a šup do chaldničky a večer sme sa už len oblizovali:)
sandratamer
@bozulka , pridám môj recept na tortu, ten čo je pridaný ako zebrový koláč je naozaj skôr variant pre piškótový koláčik a bolo by škoda ho rozrezať...
tinca
Vyzerá úžasne a hlavne pre tých čo sa vyhýbajú vajíčkam. Ja mám na tyramisu asi 20 receptov, ale najúžasnejší je /robila som ho nedávno/ ten čo robil Emanuel, je na jeho stránke.
sjuz
áno, tinca, súhlasím - pre mňa je to tiež originál:), určite najúžasnejší:)!
cistinka
Milá sjuz....ďakujem za túto variantu....odkladám do kk.
tetuska
namiesto mascarpone dávam nátierkové maslo bez príchute-čisté, je to lacnejší variant, ale rovnako chutný...
danielas
diky za receptik.Urobila som ho,lebo sa mi pacia ingrediencie. Senzacny.zozala som velky uspech.A tak ho opakujem uz x ty krat.
sjuz
ja nedávam, aspoň nie je sladké....
stelli
vyskúšala som tento recept ale so šlahačkou v prášku má veľmi dobrú chuť ale nedá sa krájat rozpadává.......
sjuz
steli - je veľmi pravdepodobne, že si priliš namočila piškoty, alebo dala prilis vela sľahačky do mascarpone. treba skusat:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia