Pappa al Pomodoro fotorecept

spekacka - fotkaspekacka, 31. mája 2016
Pappa al Pomodoro (fotorecept)
Foto: spekacka

Chlebovo paradajková polievka z Toskánska. Prvýkrát som ju tam aj jedla, v jednej lokálnej obľúbenej reštaurácii. Teraz ju robím prvýkrát sama. Zobraziť celý popisChlebovo paradajková polievka z Toskánska. Prvýkrát som ju tam aj jedla, v jednej lokálnej obľúbenej reštaurácii. Teraz ju robím prvýkrát sama. Máme veľa chleba, tak čo s tým? Oni ju robia z bieleho chleba, lenže my biely chlieb nejeme, tak som použila aký mám.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g
2 vetvičky
2 stonky
2 PL
podľa chuti
malý kúsok
1 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Chlieb si treba nakrájať na malé kúsky. V hrnci som si rozohriala 1 lyžicu oleja, opražila na ňom cesnak a trochu chleba. Ten som vybrala na tanierik na dekoráciu.

    Pappa al Pomodoro (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som rozohriala ďalší olej, opražila jeden cesnak, zeler, chili papričku a ostatný chlieb. Pridala som paradajky, mala som aj paradajkovú šťavu, tak som dala aj tú, vodu, soľ. Rozmarín som obrala na ihličky a pridala do polievky.

    Pappa al Pomodoro (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polievka sa nechá variť dosť dlho, lebo chlieb sa musí rozvariť. Na konci som pridala bazalku, kvapku oleja a podávala s opečeným chlebíkom. Polievka je výdatná, takže sa dá jesť aj ako hlavný chod.

    Pappa al Pomodoro (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

staja
Páči sa mi táto polievka, vyskúšam a kým mi dozrejú tohoročné paradajky, urobím z domácej paradajkovej šťavy. A tie čerstvé paradajky keď si tam dávala, neplávali tam po dovarení šupky?
dvorka
Dnes som plánovala paradajkovú polievku na obed. Tak bude táto. V horúčavách aké sú teraz je polievka alebo zmrzlina u nás najvďačnejším jedlom.
monty469
Páči sa mi tento recept a aj ho urobím. Paradajkovú polievku máme radi a táto vyzerá dobre
spekacka
@Staja (1.6.2016 07:25)

Ďakujem,je fakt dobrá.Ona je to originálne dosť hustá polievka, vtedy šupky veľmi nevadia,no keby som dávala len veľké paradajky,tak by som ich kľudne ošúpala,ja som mala teraz malé,datľové a len pár, spolu so šťavou,tak som ich nešúpala. Aj som ju urobila trošku redšiu,lebo som ju chcela dať ako predjedlo. Dobrú chuť !
dvorka
Navarila som podľa Tvojho receptu síce z rožkov celozrnných a namiesto paradajok som dala pyré a pretlak, ale na chuti to snáď nič nezmenilo. A aby som využila párky ktoré som mala v chladničke, tak som nakrájala aj tie na kolieska a sýta polievka bola na svete. Je skvelá aj na raňajky. Zasýti, zahreje. Vďaka za skvelý recept. Na záhrade v lete bude výborným tipom, lebo tam nám vždy ostane suchší chlieb a paradajok snáď bude tiež.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia