Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. mája 2016

Tento zákusok som tiež piekla na rodinnú oslavu takže som toho mala viac... Pokiaľ chýba niektorý fotopostup, ospravedlňujem sa...

20
porcií
60 minút
príprava
5x4 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto: biele
300 g
150 g
50 g
1 ks
100 ml
1 PL
1 KL
1 KL
Cesto: kakaové
300 g
150 g
50 g
1 ks
100 ml
1 KL
1 KL
2 PL
Krém:
700 ml
3 PL Gustin
2 bal
2 PL
250 g
2 PL
200 g
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravila som si cesto zo surovín. Biele cesto som zmiesila a dobre vypracovala.

    Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozvážila som ho na 2 časti.

    Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si suroviny na kakaové cesto, cesto som zmiesila a dobre vypracovala.

    Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozvážila som ho na 3 časti.

    Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Biele aj kakaové cesto som vyvaľkala na papieri na pečenie...

    Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    aj biele tak isto...

    Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravila som si krém: V mlieku som uvarila škrob, detskú krupicu, vanilku. Maslo som vymiešala s cukrom, rumom a čokoládou vyšľahala a vmiešala aj vychladnú kašu.

    Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetky diely cesta som potrela krémom, ktorý sa pred natieraním chladil. Tu som už nefotila... Na vrch som dala čokoládovú polevu, nechala stuhnúť a potom pokrájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.

    Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Okrem týchto dvojakých rezov som piekla ešte slané pečivo a tortičky s parížskym krémom a všetko pripravila do prenosného podnosu...

    Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A v poschodovej prepravke...

    Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
@Izabella929 další sladká nádhera! Ale odsud už se nehnu, jeden kousek mi stačit nebude, vidím další dortíky v krabičce, ani se nehnu!! Izi, jsi prostě sladká jednička!! Smekám a skláním se před tvou sladkou hodinářskou prací!!
mesiar50
Ukážkové rezy prvotriednej cukrárky.Vyzerajú veľmi gustiózne.
* * * * *
1x haji
luwinka
Perfektné rezy , šikovné ruky, krásna práca , nádhera pozerať :-)
jack
Pekné.A hlavne tam nie je veľa krému.
3sandra3
Toto musí byť úplne že rozprávková chuť. Mňam, ochutnala by som :-)
sracz
... nááááá, čo som povedal (teda napísal), milá @izabella929 a to som ešte nestačil ani "odťuknúť pokec" k "uralským" a už je tu provokácia s double ohviezdičkovaním. Že slintám, žasnem a kňučím v predstavách fantastických chutí na krásnom prestieraní, to nikomu nikde "netrhá žily"! Nuž čo si má potom chudák našinec počať?!?
monty469
A ďalšia nádhera. Tvoje recepty skrášľujú stránky varechy . Peknú nedeľu ti prajem
cesminaz
No teda toto je krasa a strasne pokusenie!!! ;-)) Jedno poschodie z toho podnosu by mi stacilo :-)
maska10
Klobuk dole pred vasim pekarskym umenim,uz len to krajanie je umenie.Pripomina mi to moju nebohu susedu pekavala kolace na svadby,ale tie spievali.Mala pomocnicky,ale krajanie nezverila nikomu,to bolo ako vojaci.Ja kolac upeciem ,to mi nerobi problem ale to krajanie...kto umi ten umi a kto neumi ten cumi.
jerica
Izka, ako vždy, bezchybné, precízna práca (tá tvoja pedantnosť, veľký obdiv) , mne ako píše @maska , upečiem ale krájanie je ako od "opilinca" .
Tvoja práca + foto pokušiteľa :-)
havino
pekný Izka, len chute mám, čo sladké obchádzam a vyhýbam sa, mrakodrapové rezy, laserom krájané, ako vždy u Teba
izabella929
@terinka55 ,ja to tak nevnímam, ale ďakujem pekne za pochvalu.-)@3sandra3 , neverila som ani sama, že tú výšku ustoja, ale držali sa pri krájaní statočne.-)))@sracz , si veľmi milý a tvoje slová chvály by potešili i kráľa.-)@monty469 , nie som tu sama, je vás tu mnoho žien šikovných, ktoré krášlite stránky Varechy.sk a to je dobre.-)tiež patríš medzi ne milá Monty...@cesminaz , hej tej výšky som sa i ja trošku bála, ale tie zákusky sa držali statočne.-)@maska10 , vďaka za pochvalu...ale krájať moje dielo by som tiež nezverila nikomu do rúk...predsa keď som upiekla, musím ho aj dokončiť a dať mu punc kvality.-)@jerica , chvála takej odborníčky vo varení a pečení ma hreje pri srdiečku...veľmi pekne ďakujem za milé slová.-)kiež by sa mi každé dielo vydarilo...@zuzanka1367 ,si milá a moc šikovná gazdinka, vďaka za milé slová.-)@ancicka , tvoje nádherné diela zdobia dokonalosť Varechy..takže ťažko niečo dodať...)@havino , haha, nuž bála som sa toho mrakodrapu aj ja..možno mi teraz nebudeš veriť, a ani ostatní, že som ich vôbec neochutnala..ochutnávam krémy, lebo tie musím vedieť aké sú a odrezky, aby som vedela, či je cesto v poriadku..iba zriedka kedy si položím na tanierik zákusok ku káve..Všetkým vám, ktorí ste reagovali v komentároch veľmi pekne ďakujem za milé slová a chválu..)
staja
Obdiv patrí všetkým tvojim výtvorom, obzvlášť tým cukrárskym. 5* ako vždy.
kukulienka71
A pokračujem v úsmeve od ucha k uchu aj tu pod tvojím receptom, Izka, dobre sa to číta...chuť do práce máš závideniahodnú, lebo to nie sú jednoduché zákusky a vyzerajú veľmi reprezentačne. Tebe sa isto netrasú ruky pri ich krájaní, máš to tisíckrát natrénované, nie ako ja, že musím aj dych zadržať, aby sa mi rovný rez podaril:-DD
izabella929
@staja ,no je to môj koníček a na tom si moc dám záležať.-)už som toho napiekla skutočne mnoho...)@kukulienka71 ,občas sa trasú ruky i mne...ten stres, aby to krásne vyzeralo sa nejak nedá schovať do vrecka..) ale bola som rada, že všetkým chutili..prežívať to v priamom prenose je iné, ako naložiť do krabice a nestarať sa ďalej, či chutí , či nie..ale ver mi, že na oslave boli predsa len najväčším hitom moje tortičky s parížskym krémom...a ešte som ich zdobila cukríkmi osobitne pre deti a z toho som mala najväčšiu radosť...vidieť tie šťastné očká detí, pre mňa znamená mnoho...) Vďaka vám za milé komentáre.-)
rony21
Pekný deň prajem...o akú veľkosť plechu ide...to množstvo a dva pláty a dokonca kakaové tri...pustila som sa do toho,ale ak by bolo možné, uľahčite mi to tým,že mi napíšete tu veľkosť plechu.Vďaka za odpoveď.

izabella929
@rony21 , dobrý deň, veľmi rada vám odpoviem.Používam stále tú istú veľkosť plechu, preto že mám podnos na ktorom zostavujem koláče ten istý rozmer.Mnohí moje plechy už poznajú, ale veľkosť je vždy 27x37 cm.Príjemný víkend a nech sa vám zákusok vydarí a hlavne chutí.
rony21
Ešte raz sa prihováram...krásne ďakujem za ozaj rýchlu odpoveď.Vašu stránku som objavila len v krátkej dobe a pretože ma zaujali Vaše super recepty,tak ich pečiem.Určite pošlem foto,veľké ďakujem...


rony21
Ešte raz sa prihováram...krásne ďakujem za ozaj rýchlu odpoveď.Vašu stránku som objavila len v krátkej dobe a pretože ma zaujali Vaše super recepty,tak ich skúšam.Určite pošlem foto,veľké ďakujem...


izabella929
@rony21 , prosím neďakujte mi.Ja rada poradím každému, bola iba náhoda, že riešim iný problém a bola som práve na Vareche.Veľmi sa teším, že skúšate recepty, ktoré som dala na Varechu.sk nebudete s receptami mať problém a teda vám želám mnoho úspechov.Ďakujem za ruže, ktoré milujem.Nádherný víkend.)
rony21
Posielam sľúbené foto...rezy sa vydarili a sú veľmi chutné...odporúčam ich aj ostatným cukrárkam.Ďakujem krásne za recept a želám príjemný, nedeľný deň.


izabella929
@rony21 , krásna precízna práca..ďakujem pekne za foto aj vyskúšanie receptu..krajšie sa vám dalo pokrájať ako mne, lebo vtedy bolo moc teplo, nedalo sa mi tak pekne..ste veľmi šikovná..)
rony21
Ďakujem za Vaše slová,vážim si to a teším sa na ďaľšiu spoluprácu s Vami.Príjemný zvyšok dnešného večera.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia