Panna cotta s vôňou bazy

mariamka - fotkamariamka, 31. mája 2016
Panna cotta s vôňou bazy
Foto: mariamka

Je sezóna tejto voňavej liečivky, dostala som už hotový produkt - bazový sirup, tak som urobila takýto voňavý dezert. Je to skôr inšpirácia, nápad, Zobraziť celý popisJe sezóna tejto voňavej liečivky, dostala som už hotový produkt - bazový sirup, tak som urobila takýto voňavý dezert. Je to skôr inšpirácia, nápad, ako recept, poďme si pomaškrtiť :)

Suroviny

400 ml
250 ml
80 ml
1 bal.
štipka
3 - 4 ks
Na oblohu:
 alebo čerstvé
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ja som robila takú lajt verziu, menej smotany, viac mlieka :) Zohrievame mlieko, smotanu, bazový sirup, vanilkový cukor, štipku soli do bodu varu. Medzitým namočíme plátky želatíny vo vlažnej vode na cca 5 min, vyžmýkame, pridáme do mliekovej zmesi, ešte na ohni necháme rozpustiť - nevaríme!

  2. 2

    Formičky /ja som použila šálky na kávu/ som jemne vymastila olejom a ešte utrela servítkou, hotovú zmes som naliala a nechala v chladničke stuhnúť cez noc.

  3. 3

    Už len dorobiť niečo fajnové navrch, ideálne je niečo kyselkavejšie, ja som mala mrazenú lesnú zmes, škoda, že mi o deň neskôr prišli jahôdky od maminky, tie by sa hodili ešte lepšie. Mrazené ovocie necháme zredukovať s bazovým sirupom na miernom ohni, dochutíme citrónovou šťavou.

  4. 4

    Možno nemáte šťastie, že takto prídete k bazovému sirupu /ako slepý k husliam, ako ja :)), tak len proste povarte bazové kvety v mlieku/vode a preceďte, potom je to vlastne to isté. Prajem príjemné maškrtenie :)

    Panna cotta s vôňou bazy - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Hmm, tak toto je bezva nápad, dokonce bych zvládla i bezové květy uvnitř - ale to jsem já a můj svéhlavý rustikal. Tleskám! Jsi šikulka!
havino
že s bazovým sirupom?? v špajzi ho mám z minulého roku, ešte isto pol litra a panacotu môžme tu všetci, joj, veru, že ukladám, nech nezabudnem, aj ked už teraz verím, že zabudnúť sa nedá, som zvedavá na chuť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia