Kuskus na spôsob bryndzových halušiek

jabath - fotkajabath, 16. mája 2016
Kuskus na spôsob bryndzových halušiek
Foto: jabath

Ľudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový recept - chutí ako bryndzové halušky... Základ je: mať strašnú chuť na Zobraziť celý popisĽudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový recept - chutí ako bryndzové halušky... Základ je: mať strašnú chuť na bryndzáky a strašne súrny hlad.... Potom už len totok:

1-100
porcia
4 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
2 PL
1 dcl
2 dcl
1 štipka




Postup

  1. 1

    Zalejete 1 diel kuskusu (+soľ) dvoma dielmi vriacej vody (prevrieť spolu cca 1minútu), kým kus-kus zmäkne (cca 2 - 3 minúty), zmiešate 1 diel bryndze s 1 dielom kyslej smotany....

    Kuskus na spôsob bryndzových halušiek - obrázok 1
  2. 2

    Slanina nebola (vlastnú nerátam), ale zostali mi zelené fazuľkové struky z obeda, tak som ich k tomu švacla + kúsok paradajky ... hm, aj oči si prišli na svoje. Ešte som vykutrala v špajzi škaredý polotovar zvaný Pražená cibuľka, tak to prišlo vhod ako čerešnička na tortu. Musím vám oznámiť, že (nielen) vďaka hladu to bolo uvarené za 4 minuty, ale zjedené to bolo za dve... Takže poučenie do budúcna: Rob vääääčšie porcie, milá moja!

Diskusia k receptu

klukodvody
No tak jsem se podíval a šel jsem pryč. Potom jsem se podíval podruhé a četl jsem kuskus. A pak jsem se zamyslel a zjistil, že teď dělám docela dost jídel s bulgurem, který má moje žena hodně ráda a tak jsem si to nějak v hlavě porovnal a zjistil jsem, že dám 5* a uložím jako nápad a rychle vyzkouším bulgurbryndzáky. To je název co? Ale určitě dám slaninku. Hlad dělá divy. Hezké a díky za nápad.
marta23
Ja si uvarím vo vriacej osolenej vode cestoviny špirálky (tvarom podobné haluškám) a rozpraženú slaninku nevynechám. Tiež je to rýchlovka za málo roboty. A hlad je preč.
1x jabath
boxik
Pani je z Komárna a dúfam nie slovenskej národnosti , lebo toto by si Slovák k národnému pokladu akým sú bryndzové halušky nikdy nedovolil.Na Liptove by ju určite vyhlásili za „Persónu non grata“.
jabath
Boxik, som z KN a veruže napriek tomu Slovenka jak repa... Ak sa vám vidí, že som sprznila náš národný poklad, tak ma váš názor síce mrzí.... ALE spravím to hocikedy znova ;) Neviem akú máte skúsenosť vy, ale ja takú že hlad je dooosť veľký pán. Na Liptove som žiaľ ešte nebola- a ak sa mi naskytne príležitosť , sľubujem že pojdem iba kanálmi :) :) Aby tých chudákov Liptákov zo mňa nevystrelo...
haji
A já mám opačný problém, halušky bych "dala" - byť z moravských brambor. Jenže ta bryndza u nás z obchodu je atrapa, která se ani nerozpustí, bo drží tvar - nepustí a nepustí.
1x jabath
kimlo
@Haji (17.5.2016 15:18)

@Haji z ktorej časti Moravy si? U nás predávajú 100% ovčiu nepasterizované bryndzu, a to sme od moravskej hranice necelých 10 km.
1x jabath
haji
@Kimlo (17.5.2016 16:25)
Z jihovýchodu, jsme od sebe cca 50 km. Nejspíš chodím do špatného obchodu, prodávají sice váženou, ale jak jsem psala - nerozpustnou. Na pomazánku to jde, ale tepelnou úpravu sabotuje.
marianne
... a uplne bombove je to s uvarenymi krupami namiesto halusiek..mne to este viac chuti ako s haluskami, uz neviem kto tu dal ten recept, ale mne zachranil podrhnute prsty a cas...
1x jabath
drajan
Ďaľšia rýchlovka, hoci na klasiku halušiek s bryndzou nedosahuje, je to rýchle a dá sa povedať , že aj dobré.... Hotové chladené spätzle prehriať podľa návodu, zmiešať s bryndzou, poliať slaninkou rozpraženou... nasekaná pažítka a mňamka je na stole za 5-7 minút...
1x jabath
catch
Hlasi sa dalsi prznic: varievam tiez nieco podobne - pohanku s bryndzou a mozem sa za tym zabit. Dochucujem s neaktivnym drozdim.
ilusa
ak sa mi recept paci,pochvalim,pripadne hned aj vyskusam,ak sa mi nepozdava,prejdem mlcanim,ale neznevazujem ho,vsak @boxik.Ved niekomu sa moze hodit.
1x jabath
boxik
@Ilusa (18.5.2016 13:30)

Pokiaľ si si všimla ja som nikde nepovedal že je to nejedlé, alebo zlé len som povedal že takto nazvať slovenskú klasiku je nevhodné ,naviac ak sa o halušky vôbec nejedná. Že by sme si dali lekciu toho čo sú halušky a ako sa robia ?
veronikkka
myslím, že je absolútne na mieste rozlišovať, čo sú bryndzové halušky, pretože čokoľvek posypané bryndzou, určite nie sú bryndzové halušky, ani bryndzové halušky bez halušiek. stačí upresniť konkrétny názov, čo je posypané bryndzou, napr. kuskus s bryndzou, jačmenné krúpy s bryndzou...a pod.
1x frezia
jabath
Prijala som Vašu kritiku milí oponenti , upravila som názov receptu. Dufam už teraz nebude mať nikto námietky. A všetkým želám dobrú chuť :*
1x ilusa
ilusa
@Boxik (18.5.2016 16:20)

mily@boxik ,mozno by si bol prekvapeny,keby som Ti uvarila moje halusky,v tomto ma naozaj nemusis skolit,ja len nemam rada,ked sa niekto snazi a zase iny ho smahom ruky zmatie,preto som zareagovala.Ved to nebolo nic hrozne,ze dala nazov,ktory niekomu nesedel.Ved nevystrelila z Aurory.
1x jabath
2010
Vyskusam z velkeho kuskusu -izraelsko, aj zajtra robim pre navstevu z talianskych zemiakovych mini gnocchi- jedlo sa da lepsie naaranzovat.



jabath
@2010 (19.5.2016 20:05)

to je aky ten izraelsky? ešte som o nom nepočula. A to na foto, to su gnochi? Vyzerá to perfektne!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia