Morčacie prsia v chrumkavom bielkovom cestíčku

monty469 - fotkamonty469, 15. mája 2016
Morčacie prsia v chrumkavom bielkovom cestíčku
Foto: monty469

Toto jedlo ma vracia späť do mojej mladosti, keď som mala 16-17 rokov. To som ešte len chodila s mojím -už- manželom, čakával ma Zobraziť celý popisToto jedlo ma vracia späť do mojej mladosti, keď som mala 16-17 rokov. To som ešte len chodila s mojím -už- manželom, čakával ma pred školou a potom sme sa chodievali najesť do jedného podniku, kde som si stále dala morčacie prsia v cestíčku s opekanými zemiačkami a diabolskou omáčkou (nejaká tatárka+kečup+chilli). Rezne v cestíčku nerobievam, skúsila som raz, ale cesto bolo mäkké, no mne nechutilo. Toto je naozaj chrumkavé, mňam.

14
porcií

Suroviny

900 g
200 g
400 ml (alebo sóda)
3 ks
1/2 ČL
Príloha:
 opekané
 vyprážané
Dresing 1:
Dresing 2 :




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia umyjeme, nakrájame rezne, jemne vyklepeme, osolíme, okoreníme.

  2. 2

    Pripravíme si cestíčko: bielky jemne vymiešame, pridáme múku, sódu bikarbonu, minerálku soľ/korenie a vymiešame hladké cestíčko.

  3. 3

    Rezne obalíme najprv v hladkej múke, potom ponoríme do cestíčka a vyprážame na bravčovej masti. Po upečení ukladáme na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.

  4. 4

    Cestíčko je chrumkavé, pekne drží na mäse, neolupuje sa :-) Prílohy rozpisovať nebudem, receptík som pridala najmä kvôli cestíčku :-)

Diskusia k receptu

terinka55
Vyzerajú naozaj fajnovo. Robím s bielkom, takto však nie. KK a vyskúšam, ďakujem. Pre mňa za 5*. Ešte pekný sviatočný deň Ti prajem.
haji
Slavnostní chutný oběd! I foto je jedlé! Sliny se mi sbíhají i na ten salátek. Jsi šikulka, Montík!!
27janka
si šikovná nielen cukrárka ale i kuchárka, tak som rezeň ešte nerobila.
monty469
@Terinka ďakujem ti veľmi pekne
@Chica114 vďaka, tebe by chutil určite a ešte keby bol k tomu zemiakový šalát, to by bolo papaníčko, že?
@Klukodvody veľmi pekne ti ďakujem a zdravím oboch :-)
@Haji vďaka, veru aj ten šalátik je mňam :-D Pozdravujem
@Tonicka 53 ďakujem za milé slová, aj za upozornenie. Už som to doplnila, minerálka ide do cestíčka
@27janka vďaka za pochvalu, vážim si to, veľa som sa naučila aj vďaka vareche
Ešte raz všetkým ďakujem a prajem uspešný týždeň
kukulienka71
Chutne vyzerajúca porcia, len čo je pravda:-) Ja si nepamätám, žeby som v mladosti jedla morčacie, nieto ešte prsia...až dobrých pár rokov po revolúcii som ho ochutnala a teraz naň nedám dopustiť.
monty469
@Kukulienka71 (15.5.2016 19:31)

Ďakujem :-) Vieš v roku 1990,1991 nebol problém v reštauráciách si objednať morčacie prsia,-) Doma sme ich často vtedy nemávali, ale môj drahý ma na ne často pozýval :-)
kukulienka71
@Monty469 (15.5.2016 19:57)

Tvoj manžel je gavalier. To mňa pozývali "len" na vyprážaný syr:-D Mali sme tu vychýrenú reštauráciu na moste, syr tam šiel na dračku. Pekné spomienky máme obe ako vidím:-)
kukulienka71
ja sem pridám jednu fotku z tých čias na dotvorenie atmosféry, ak ti to nevadí, milá @monty469 :-) práve nedávno ju zdieľali na Fb:-)


cesminaz
No tak toto je pre teba ciste "nostalgicke" jedlo mila @monty469 :-) Na svadobne vyrocie nezvyknes manzela prekvapit tymto jedlom? @kukulienka chudinka,ty si mala len vyprazany syr? :-)) To si na tom este vzdy lepsie nez ja..mna pozyvali len na colu :-) najest som sa musela este predtym doma ;-)) Inak super mäsko @montik ;-)
jack
Moja najdrahšia sestrička.Až teraz som sa dostala na varechu a hľa!Hneď na mňa vykukuje krásny rezník,a vieš že to je moje,s krásnou prílohou.S tvojej kuchyne vychádzajú len samé skvelé dobrotky.Aj u nás bol dnes,ale len obyčajný no a bez šalátika.Krásne si navarila.Ty si pamätáš čo si jedla na rande?Neuveriteľné.Tak to ja vôbec.Vieš,ide to asi vekom.Alebo...Čo som to vlastne chcela?
monty469
@Kukulienka71 (15.5.2016 20:11)

Máš pravdu, je gavalier . Občas by som sa rada vrátila do tých rokov, ale potom si poviem , čo blázniš, veď sa máš dobre ! Sme zdraví a ľúbime sa, tak čo viac chcieť ? Vďaka bohu za to
monty469
@Cesminaz (15.5.2016 20:37)

Ano je nostalgické, občas ho prekvapím aj týmto jedlom :-) ďakujem a prajem pekný večer
monty469
@Jack (15.5.2016 20:51)

Moja milá sestrička, áno dobre si to pamätám :-D Čím som staršia, viac ma prepadne taká nostalgia, zasnívam sa a spomínam... A aj na jedlo :-D U teba viem prečo si nepamätáš, či? Asi máš pravdu, bude to tým vekom. Pozdravujem a prajem pekný večer
klukodvody
Tak koukám, že od receptu jste ve vzpomínkách a to je krásné. Také rádi vzpomínáme s mým miláčkem jaké to bylo. Jenže já jí na prvním rande sice dost dobře pohostil, ale hned jsem jí požádal o ruku protože jsem věděl že jen jí a žádnou jinou a asi věděla i má milá že i já bych to mohl být a za měsíc jsme se vzali. No a je to 36 let.
monty469
@Klukodvody (15.5.2016 22:00)

Tak to je úžasné a krásne, len tak sa to nevidí, hneď na prvom rande požiadať o ruku. Ja som si musela počkať 2 roky, ale to je logické. Mala som 16 a môj drahý 21- už mal po vojne. Len čo som doštudovala, tak sme sa vzali a sme spolu už 24 rokov a neľutujem jediný deň nášho spoločného života. Samozrejme ako v každom manželstve prišli aj ťažšie chvíle, ale keď sa dvaja ľúbia stále sa to vyrieši. Veď sa hovorí " v dobrom aj zlom", ale aj "láska hory prenáša" No už som sa rezrečnila :-) Dobrú noc prajem
haji
Já se připojím též: krásnou dobrou nocku všem!
veronikkka
krásny receptík, 5*
tiež som si zaspomínala a veľmi rada, u nás sa piekla celá morka častejšie v roku, najradšej som mala morku špikovanú údenou slaninou a z nej som ľúbila práve prsia, stará mama nám ju vykŕmila vlašskými orechmi, to bola lahôdka
no a môj najdrahší ma pozýval na úžasné luxusné večere, nikdy na to nezabudnem, stále spomínam.
boli sme mladí a veľmi šťastní a bolo to už veľmi dávno..., zrejme by to bolo aj dnes, keby osud kruto nezasiahol...som vdačná pánu Bohu za prežité výnimočné šťastie s ním, nie každý ho zažije v živote.
monty469
@Veronikkka (16.5.2016 06:45)

Ďakujem ti veľmi pekne :-) Tak pri tom recepte sme si viaceré oživili spomienky. Život prináša rôzne úskalia, ale spomienky ostanú navždy :-) Prajem ti pekný deň
izabella929
Veľmi super vyzerajúce jedlo...) ja veľmi rada pracujem v kuchyni s morčacím mäskom...tiež rada plním prsíčka, lebo sa s nimi dobre pracuje..no a výprážané aj keď by sme často nemali, ale i ja ich mám najradšej v cestíčku...v nedeľu som robila v orechovom..
marchefka
Vďaka za recept, dnes som ho vyskúšala, všetkým chutilo. Ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia