Syrový rezeň zo zvyškov

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 15. mája 2016

Ahojte varecháči. Čo tak si vypražiť rezne aj zo zbytkov /múka, prézle, vajcia s pivom/? Od mojich kulinárskych začiatočníckych čias som vždy ingrediencie hore Zobraziť celý popisAhojte varecháči. Čo tak si vypražiť rezne aj zo zbytkov /múka, prézle, vajcia s pivom/? Od mojich kulinárskych začiatočníckych čias som vždy ingrediencie hore uvedené,vždy upratoval do sáčkou. Drina. Pracoval som v tej dobe v Taliansku v jednej reštaurácii. A tam ma moja MAMI TAMI naučila jeden recept. Nikdy nič nevyhoď! Všetko je to jedlo! Taliani, známi pojedaním syrov sa ukázali. Pripravil som to doma na Slovensku k obedu. No proste bomba. Moje vnučky aj celá rodina si chutnajú. A teraz k receptu.

4
porcie
10 minút
príprava
7 minút
na 170 °C

Suroviny

 zvyšok
 zvyšok
 zvyšok
 podľa chuti
 podľa chuti
200 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Keď sme vypražili rezne k tradičnému nedeľnému obedu, tak vždy ostane otázka, čo s tým zbytkom na tanieroch. Tu je vedomosť! Strúhanku, múku, vajcia a pivo sotíme do väčšej misky, nakrájame tvrdý syr na kocočky /cca.1x1 cm/ a to všetko zmiešame dokopy, len tak rukou. /Ostalo mi dnes aj trochu strúhaného syru z pizze/. Aj ten som tam vrhol.

  2. 2

    Dokoreníme, dosolíme, docesnakovíme - podľa chuti. Dobre premiešame a vytvoríme malé pagáčiky,ktoré obalíme strúhankou. /Aj tak vždy niečo ostane/. A proste vysmažíme, ako rezne. Vo fritéze, ktorá potom ostane zalepená. Ale čo už?

  3. 3

    A to je tak asi tak všetko k príprave tohoto jedla. Deťúrence to majú moc radi a aj celá rodina. Podávame so zemiakmi, alebo ako ja zjem to aj s vnučkami bez ničoho. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kopretina
Vždycky smíchám zbytky z obalování - strouhanka, mouka, vejce. Ale nenapadlo mne přidat ještě sýr. Česnek ano, ten milujeme, ale používám čerstvý, nasekaný na jemno. Placičky zmizí jako první. Díky za inspiraci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia