Výborný guláš z párkov

archaa - fotkaarchaa, 14. mája 2016
Výborný guláš z párkov
Foto: archaa

Ak ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a hlavne ingrediencie, čo ja oceňujem najmä v časoch Zobraziť celý popisAk ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a hlavne ingrediencie, čo ja oceňujem najmä v časoch ...uhm..."predvýplatových". Čo okrem párkov doň použijem závisí často aj od aktuálnych zásob špajze ale základu sa držím vždy, čo znamená, že na prípravu potrebujem :

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 páry
1/2 ks
1 ks čerstvá
3 ks
3 ks
1/2 bal.
1 PL
500 ml
1 PL smotanové
 podľa chuti
 čerstvo namleté
 podľa chuti
 na zahustenie




Postup

  1. 1

    V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu a kapiu. Chvíľu restujeme, ale dávame pozor, aby cibuľa neprihárala. Stále miešame.

  2. 2

    Pridáme párky nakrájané na kolieska a krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku. Zalejeme vývarom.

  3. 3

    Varíme do zmäknutia zeleniny. Pridáme nakrájané paradajky... Môžeme pridať podľa zásob aj nejakú konzervovanú zeleninu (ja som pridala ešte hrášok), pretlak, pasírované paradajky a ešte povaríme asi 10 min.

  4. 4

    Dochutíme majoránom, zahustíme múkou zmiešanou s trochou vody, necháme prejsť varom a na záver pridáme nátierkové maslo. Guláš je hotový. Podávame ho s ľubovoľnou prílohou. Ja som zvolila teraz zemiakovú kašu, ale výborný je aj s ryžou, cestovinou, knedľou alebo len tak s čerstvým pečivom...

    Výborný guláš z párkov - obrázok 4

Diskusia k receptu

sonja
Natierkove maslo? A aku to ma potom chut ? Taku smotanovu?
archaa
Áno, použiť môžete Philadelphiu alebo niečo podobné...
kukulienka71
Veľmi mi to pripomína paprikáškrumpli, chuťovo si to viem predstaviť a určite je to výborné. U mňa za 5*, ešte aj to pomazánkové maslo pridá dobrú chuť, som si istá;-)
bembo
veľmi sa mi tento guľášik zapáčil,len pri kolonke paradajky,ktoré nemôžem ani cítiť som začal špekulovať čím ich nahradiť.jediné čo môžem z paradajok je pikantný kečup,alebo cikánská omáčka,tú zvyknem dávať do guľášov.ak ňou nahradím paradajky,myslím že tým nič nepokazím,a navyše cikánská omáčka je aj pikantná,čo ja zas mám rád.určite vyskúšam,a dám vedieť ako sa mi podaril tento guľášik
archaa
@Bembo (17.5.2016 12:22)

Ale samozrejme...pri Tomto Recepte je Kreativita vzdy vitana...tesim sa na spravil kurz..
babucka
Tento recept ma zaujal a pri nabližšej príležitosti určite vyskušam,lebo párky mám rada . Zasluži si 5*
kucharka
Tento tyzden sme mali dvakrat na veceru! So zemiakovou kasou. Deti sa zalizovali az za usami. Dakujem za recept.
archaa
@Kucharka (22.5.2016 18:09)

Tak to je výborná správa...veľmi sa teším, že vám chutí :*
Rado sa stalo ...
mijaita
Recept je "klasický" buřtguláš, který jsme doma a posléze i já, vařili z točeného salámu. V poslednich letech už ho vařím z dobré klobásy. A tak díky tvému připomenutí jsem na něj dostala velkou chuť. Jídlo je to rychlé, dnes se to hodilo. problém nastal, když jsem zjistila, že mám doma opravdu jen párky. No, že by nebyl dobrý, to říct nemohu, ale ani po dochucení, přidání uzené papriky a i pálivé papriky, nebyl dost výrazný. Takový dětský :-) Z párků už ho tedy vařit nebudu, ale ráda jsem vyzkoušela a hlavně jsi mi ho připomněla. Recept je to hezký každopádně, jen pro mě chuťově nevýrazný.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia