Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 14. mája 2016
Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou (fotorecept)
Foto: monty469

Dnes som chcela uvariť niečo zdravé. Špenát mám v záhradke, tak skombinovať špenát s mäskom a šošovicou mi prišiel ako dobrý nápad. Inšpirovala som Zobraziť celý popisDnes som chcela uvariť niečo zdravé. Špenát mám v záhradke, tak skombinovať špenát s mäskom a šošovicou mi prišiel ako dobrý nápad. Inšpirovala som sa receptom v časopise Dobré jedlo.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 veľké hrste
160 g
200 g
1 ks
20 cm kúsok
1 ČL
1/2 ČL
2 ČL
1 hrsť
2 - 3 PL
2 PL
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetky suroviny. Mäso pokrájame na tenšie rezance, šošovicu si uvaríme podľa návodu (stačí povariť 5 min.)

    Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpálenom oleji si dáme osmahnúť rímsku rascu (uvoľní aromu), pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pór a opečieme do sklovita.

    Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kuracie prsia a opekáme, nech sa pekne zatiahnu, pridáme mletý koriander a muškátový oriešok a premiešavame.

    Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme šošovicu, cherry paradajky nakrájané na polovicu a citrónovú šťavu, ochutíme soľou a korením a na miernom ohni prikryté dusíme cca. 5 min.

    Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme čerstvý koriander a špenátové listy a už len v krátkosti podusíme cca. 2 min.

    Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po 2 min. odstavíme, podľa potreby dosolíme, dokoreníme, prípadne pridáme citrónovú šťavu. Ja by som odporúčala tú šošovicu dať až spolu so špenátom, lebo bola už trochu rozvarená, ale prvý krát som sa držala receptu, no nabudúce to už urobím takto. Chuťovo je to veľmi dobré a vyvážené jedlo.

    Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pri servírovaní som si urobila podstielku z čerstvého špenátu. Prajem dobrú chuť

    Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

27janka
výborne a zdravo si navarila aj to pekne vyzerá na tanieri
klukodvody
Krásnou kytičku jsi vytvořila. Krásnou a zdravou. Tak si vzájemně napíšeme co budeme jíst a pak si někde dáme sraz a budeme vařit. Moc oba zdravíme a užívejte krásné počasí. Alespoň u nás je.
jack
Veľmi dobrý obedík ste dnes mali.Dala by som sa pozvať.Na tanieri to vyzerá krásne farebné.A ešte keď špenátik ráno pozbieraš zo záhradky ešte mokrý od rannej rosy,tak to je paráda.Štastný tý,čo majú svoje záhradky,a nám menej šťastným nezostáva nič iné,len sa pozbierať do najblišieho supermarketu a vybrať si špenátik tam.Ešte pekný zcyšok víkendu ti prajem sestrička moja.♡♡♡
chica114
mmm...dala by som si musí to chutit famozne :) verím že chutilo dala by som sa pozvať ked ešte máte :) 5*
monty469
@27janka ďakujem veľmi pekne, už mám svoj špenát, tak sa ho snažím zakomponovať do jedla, kde sa dá :-) Prajem ti pekný víkend
@Klukodvody ďakujem. Je to zdravé a aj dobré. Ten zraz je dobrý nápad, rada by som ochutnala tvoje jedlo. Ktovie? U vás je krásne no u nás prší a prší. Ale dážď treba. Ako sa hovorí "studený máj, v stodole raj" Záhrady potrebujú vlahu. Ešte raz ďakujem a oboch pozdravujem. Užívajte si krásny víkend :-)
@Jack moja milá sestrička, kľudne príď, špenátik si natrháš, v záhradke čo to popleješ, niečo okopeš a ja sa budem tešiť, akú mám pomocníčku. Poznáš ma , vieš, že nedám za nič to, že si môžem zájsť do záhradky a natrhať čo potrebujem. Je to super pocit mať svoju zeleninku, či ovocie a bez chémie. Ďakujem ti pekne a pozdravujem všetkých doma :-)
@Frezia ďakujem pekne, veď aj oči jedia :-) Prajem ti pekný víkend
haji
Áá Montík, ty jsi se dneska domlouvala s Klukemodvody, bo oba rychlovky za 10 minut. Jedno lepší než druhé. A hlavně - rychlé, s minimálním množstvím nádobí! Jsi šikulka! Mávám!
monty469
@Haji (14.5.2016 18:35)

Moja milá Haji, to bude asi telepatia :-D Občas treba aj takú rýchlovku urobiť. Ďakujem ti veľmi pekne a pozdravujem :-)
mesiar50
Pekne naservírované a chutne pripravené jedlo.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia