Ostrá polévka bez vývaru fotorecept

klukodvody - fotkaklukodvody, 8. mája 2016

Tak jsem měl chuť na polévku, ale nechtěl se mně dělat vývar. No řešení by byla bývala kostka, ale to se mně také nechtělo Zobraziť celý popisTak jsem měl chuť na polévku, ale nechtěl se mně dělat vývar. No řešení by byla bývala kostka, ale to se mně také nechtělo a tak jsem jen tak vyndával věci a tvářil se trochu jako neználek a když to bylo na lince vyndané a byla taková divná hromádka, tak jsem se rozhodl udělat játrové nočky. Stará hlava, staré nářadí a udělal jsem zavářku. Chtěl jsem vylít vodu z vaření, ale hele ona je to škoda a tak jsem do toho zavařil zeleninu a postupně předvedu co z toho vzniklo. Budu jí dělat i nadále.

4-6
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
asi 1 - 2 PL
1 trs
asi 1/2
asi 1/2
1 ČL
1 ks (i s vňaťou)




Postup

  1. 1

    Tak nejdřív co jsem dal na stůl. Ta kapusta a slanina je napotom, budu dělat dušenou na slanině.

    Ostrá polévka bez vývaru (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tak nejdřív jsem si připravil tu zavářku a vodu na vaření.

    Ostrá polévka bez vývaru (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    No a než se mně začala vařit voda, tak jsem trochu krájel.

    Ostrá polévka bez vývaru (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Když jsem uvařil tu játrovou zavářku, tak jsem ji vyndal a do vody kde se vařila, jsem dal všechnu tu zeleninu. Ten hrnec je poznamenaný od vaření zavářky. Nejsem šmudla, až to bude všechno hotové, tak to přeliji, ale teď ať si to žije svým životem.

    Ostrá polévka bez vývaru (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a protože u nás je v oblibě dost ostré, tak jsem přidal pěknou lžičku domácí feferonkové pasty.

    Ostrá polévka bez vývaru (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Když se zeleninka provařila a vlastně udělala i dobrý zeleninový vývar a vše včetně hlívy se dalo zkousnout, přidal jsem játrové nočky, zamíchal a dochutil a hotovo.

    Ostrá polévka bez vývaru (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tiginko
pečienkové haluštičky presne s týmto zložením ma naučila robiť moja česká maminka, máme ich zo všetkých najradšej. Polievka musela byť výborná, len sa opýtam, prečo si nezavaril vlastne nočky na záver do polievky? Má to nejaký význam?
terinka55
Ako každý Tvoj recept, aj tento si zaslúži 5*****, aj s veľkou pochvalou. Super!
klukodvody
@Tiginko no já normálně zavařuji nočky do vývaru. To proč ne tady nemá žádný význam. Ale jak píši od začátku jsem vůbec nevěděl co budu dělat až potom jsem si uvědomil, že tu vodu z nočků použiji. Původně jsem ji chtěl vylít a nočky už byly venku. No a proto jsem je tam dal až nakonec. Jo a ještě té zeleniny bylo docela hodně a byl dost plný hrnec.
@Izabella929 samozřejmě až pojedeš na Moravu, dej vědět, uvařím a máš naše pozvání.
@Veronikkkka já dost často začínám něco vařit a nevím co to bude. Hlavně když nemám čas a hledím do ledničky a nebo na zahradu co kde najdu.
@Terinka55 děkuji za milý komentář, vždycky potěší.
haji
Receptík fajnový, takové jsou moc fajn, když člověk/kuchař na začátku neví. Určitě chutná polévka, která má své kouzlo překvapení. Jsi tvořivý, o tom není pochyb. Přeji krásný večer tobě i tvojí paní - té přeji vše nejlepší ke Dni matek! Mávám oběma!!
monty469
Výbornú polievočku si veru navaril, dala by som si za tanier :-)
sracz
... všetky polievky a extra zvlášť také, v ktorých stojí lyžica, majú u mňa "zelenú" a často prednosť aj pred druhým jedlom (bárs aj mäsovým)! Krásne si "zakýval" rozumom, @klukodvody vzácny priateľ a verím, že aj prenáramne chutilo!
kukulienka71
:-)) takto vznikajú dobré recepty. Vieš, prečo ťa ešte furt baví varenie? lebo to robíš presne tak, ako si písal, že na začiatku často nevieš, čo vlastne ideš variť...:-) Mám taký istý haluškár.
klukodvody
Děkuji a nevím co říct víc než to, že jsem dostal do vínku práci která se stala mým koníčkem a kterou jsem celý život dělal s láskou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia