Tofu na čínsky spôsob s ryžou

27janka - bez fotky27janka, 29. apríla 2016
Tofu na čínsky spôsob s ryžou
Foto: 27janka

Týmto jednoduchým a rýchlym receptom dávam inšpiráciu na zdravé jedlo do pol hodiny na stole. TOFU je v jedálničku hlavne vegánov a vegetariánov ako náhrada Zobraziť celý popisTýmto jednoduchým a rýchlym receptom dávam inšpiráciu na zdravé jedlo do pol hodiny na stole. TOFU je v jedálničku hlavne vegánov a vegetariánov ako náhrada mäsa. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá, tak prečo neskúsiť tofu i keď nie sme vegetariáni z týchto dôvodov : - má málo kalórii, neobsahuje žiadny cholesterol - obsahuje takmer 2 x viac vápnika ako mlieko - má vysoký obsah bielkovín, železa, nájdeme v ňom fosfor, horčík a vitamíny skupiny B

2
porcie
7 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
350 g
1 ks
2 PL
1 PL
Príloha:
1 hrnček
2 1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Ryžu si prepláchneme a dáme variť do osolenej vriacej vody na 20 - 25 minút.

  2. 2

    Tofu nakrájame dáme do misky pokvapkáme sójovou omáčkou a odložíme do chladničky na 10 minút.

  3. 3

    V panvici na olivovom oleji sprudka opečieme zeleninovú zmes na čínu, osolíme, okoreníme. Po 10 minútach pridáme tofu, čili papričku a restujeme ešte 5-7 minút. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

izabella929
Práve včera som videla výrobu TOFU v Maďarsku...v živote by som si toto do úst nedala....prepáč netýka sa to tvojho receptu, ale tej suroviny... recept je v pohode a krásne servírovaný.-)
bembo
Tvojim skvelým receptom si mi pripomenula môj nedávny obed,ktorý bol podobný Tvojmu.cez týždeň nemám čas variť,tak nám dôchodcom nosia za 2,50 EUR obedy až ku dverám,čo je super,a za tie peniaze aj celkom chutná strava.boli v ponuke aj francúzske zemiaky ktoré zbožňujem.otvorím obedár,idem si nabrať,a skoro ma vystrelo.boli tam aj nakrájané paradajky,čo z duše nenávidím,a čo vo francúzoch nemajú čo robiť.keď že som nechcel ostať o hlade otvoril som ľadničku,a tam bolo tofu,ktoré bolo na rade až neskôr.tak som ho nakrájal na kocky osmahol na panvici,pridal mrazenú zeleninu,dochutil,a mal som super rýchly,chutný a lacný obed.
fisch
Výborné jedlo. Odporúčam nahradiť solamyl gustínom, zeleninu nie mrazenú ale čerstvú, a namiesto soli a korenia použiť trochu ústricovej omáčky. Do nakrajanej soje pridať jedno bielko a zamiešať, ak ste vegan tak nie :). Ku koncu stačí pridať pár kvapiek sezamoveho oleja nič nepokazíte.
mrnousik
Mám rada vegan recepty :) Dostala som na Vianoce kameninový wok, tak hneď zajtra v ňom bude tofu skákať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia