Špenátový quiche s údeným lososom

lamey - bez fotkylamey, 25. apríla 2016
Špenátový quiche s údeným lososom
Foto: lamey
12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
125 g
2 ks
1 bal
1 ks
1 strúčik
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z múky, soli, jedného žĺtka a masla vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 20 minút stuhnúť. Po 20 minútach cesto vyberieme a vyvaľkáme na veľkosť formy v ktorej ho chceme piecť. Formu vytrieme maslom a prenesieme do nej vyvaľkané cesto. Cesto poprepichujeme vidličkou. Rúru predhrejeme na 180°C a korpus predpekáme 15 minút, potom vyberieme z rúry.

  2. 2

    Mladú cibuľku nakrájame na kolieska aj s vňaťou, cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. Rozmiešame kyslú smotanu, 1 celé vajce a zvyšné bielko, strúhaný syr, soľ a čierne korenie. Špenát dôkladne vyžmýkame a spolu s cibuľkou a cesnakom pridáme k smotanovej zmesy. Všetko dôkladne premiešame.

  3. 3

    Na koláčový korpus vylejeme smotanovo-špenátovú zmes a na vrch poukladáme kúsky údeného lososa. Vrátime späť do rúry a pečieme ešte 30-35 minút, kým nie je aj plnka upečená.

    Špenátový quiche s údeným lososom - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia