Mrkvovo-pomarančový krém fotorecept

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 29. apríla 2016
Mrkvovo-pomarančový krém (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
300 g
150 g
20 g
500 ml
150 ml
100 ml
60 g
1 ks
podľa potreby
štipka




Postup

  1. 1

    Mrkvu a pomaranč očistíme. Mrkvu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Pomaranč nakrájame na kúsky. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme strúhanú mrkvu a urestujeme.


  2. 2

    Po chvíľke pridáme nakrájaný pomaranč a zalejeme vodou. Necháme zovrieť, prilejeme pomarančový džús a mlieko. Rozmixujeme, ale nie úplne, tak aby v polievke zostali kúsky mrkvy. Nakoniec zjemníme polievku sladkou smotanou.


  3. 3

    Múku, vajce, mlieko a soľ zmiešame na hustejšie cesto. Pomocou strúhadla formujeme malé guľôčky, ktoré fritujeme v oleji. Polievku podávame ozdobenú zeleninou, narezanou na rezance (julienne) a opečenými guľôčkami.


Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Toto sa mi páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia