Rukolový koktail s našľahanou penou

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 26. apríla 2016
Rukolový koktail s našľahanou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

320 g
200 ml
400 ml
100 ml
40 g




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme rukolu a varíme 20 minút. Dochutíme soľou, korením a bielym vínom. Rozmixujeme ponorným mixérom. Zahustíme zápražkou.

  2. 2

    Na zjemnenie prilejeme smotanu, po zovretí odstavíme. Pred podávaním jednu časť nalejeme do pohára, v ktorom budeme polievku podávať.

  3. 3

    Druhú časť dáme do hrnčeka spolu so smotanou – vyšľaháme do peny. Penou potom dozdobíme pohár s polievkou.

Diskusia k receptu

zivestriebro
A to ešte oceníš, keď budú vonku štyridsiatky... :-) Ako dobre padne takáto zelenkavá farba v pohári na tmavom pozadí. Určite to bude chutiť aj v studenej podobe.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia