Bravčová panenka na hubách

pinpo - fotkapinpo, 20. apríla 2016
Bravčová panenka na hubách
Foto: pinpo

Tento recept odporúčam !!!

Suroviny

1 g
1 kg
250 g
1




Postup

  1. 1

    Mäso si osolime a okorenime. Do panvice dame trocha olivoveho oleja a prudko opečieme z každej strany... Ked už ho mame opečene, tak si ho dame na zapekaciu sklenenu misu (plech), polejeme trochou olivoveho oleja, prikryjeme alobalom a dame do truby na 6 - 8 min 220°C.

    Bravčová panenka na hubách - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky v mise zmiesame z olejom a s korenim na americke zemiaky, premiesame a dame na plech, prikryjeme alobalom a pecieme. Pred dokoncenim alobal odkryjeme a este trocha zapecieme.

  3. 3

    Huby si nakrajame na drobne kusy. Na panvici si orestujeme nadrobno nakrajanu cibulu a pridame huby osolime, okorenime a dame rascu. Restujeme do mäkka, ak treba podlejeme trochou vody.A pridame smotanu, 100 g masla a redukujeme.

    Bravčová panenka na hubách - obrázok 3

Diskusia k receptu

bembo
Podobný recept tu má @Afataga ,a patrí medzi moje obľúbené.Robil som panenku od nej už viackrát, a musím povedať,že je to mooc dobré jedlo.takže tvoje musí byť tiež veľmi chutné
1x giussa
radox1
I ked uvadzas spravne 6-8 minut,tvoja tam bola urcite dlhsie.a hlavne to neprikryvaj alobalom,lebo sa panenka zacne dusit.
zdenka1009
Kvalitné mäsko, dobré zemiaky a hribový doplnok nemá chybu...a celkom rýchlo pripravené, také sa mi páči :-)
alex37
obľúbené mäsko, krátka príprava s úžasným výsledkom ...
cingit
Recept je výborný. Robila som mäsko prvykrát v celku tak ako v recepte, zvyknem skôr medajlónky. Mala som ju krásne ružovu vnútri, mäkkú a šťavnatú. Pórová omáčka k tomu. :3