Losos na indický spôsob fotorecept

danda3 - fotkadanda3, 19. apríla 2016
Losos na indický spôsob (fotorecept)
Foto: danda3

Toto jedlo varia v jednej nemenovanej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som vyskúšala aj doma. Či je to indický spôsob, nemám tušenie, názov som Zobraziť celý popisToto jedlo varia v jednej nemenovanej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som vyskúšala aj doma. Či je to indický spôsob, nemám tušenie, názov som prebrala.

3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 400 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Postup je veľmi jednoduchý, lososa pokrájame na menšie kúsky a na oleji opečieme, potom pridáme soľ, hrášok podľa chuti (ja som to trošku prehnala, kľudne môže byť aj menej), kurkumu a chili tiež podľa chuti.

    Losos na indický spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme kokosovým mliekom a dusíme, kým nie je hrášok hotový.

    Losos na indický spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávme s ryžou, u nás vedie jazmínová.

    Losos na indický spôsob (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marienka44
A kde si kupila kokosove mlieko? Da sa vraj vyrobit aj doma z kokosu struhaneho a vody.
My máme radi ryžu Basmati. Jej polia su v Indii a Nepále zmáčané topiacimi sa ladovcami z najvyssích hôr sveta.
danda3
Marienka, kokosové mlieko majú aj v Kauflande, keď boli ázijské dni, ale myslím, že ho majú stále a tiež striehnem, kedy bude v Lidli ázijský týždeň, vteda si ho nakúpim do zásoby. Inak v každej zdravej vyžive, výborná je aj kokosová smotana cocomas, ale je drahšia. Keďže mi normálna smotana nerobí dobre, zvykla som si používať toto mlieko, aj manželovi chutia jedlá z neho. Basmati som ešte nemala, niekedy vyskúšam.♥
klukodvody
Hezký recept. Jen je škoda těch fotek. Určitě by byla lepší ta hotového jídla, to vypadá hezky. Ty recepty se mně líbí jsou rychlé a jednoduché.
haji
@Danda3 bezva recept, super rychlovka! Rýži Basmati mám moc ráda, mají ji někdy v akci jak na Kaufu, Lidli i v Penny - velké balení cca 4,2 kg. Nasypu do tří litrovky, zadělám dobře igelitem a gumkou a také používám velké dózy s dobrým uzávěrem. Ještě jsem neměla problém, je to kvalitní rýže.
elena
Spotrebovávaním teraz veľmi moderného kokosového mlieka prispievame ku zániku dažďových pralesov v Indonézii a inde v Ázii - zvýšený dopyt z Európy sa rieši zvýšeným klčovaním pralesov a vysádzaním plantáží palmy kokosovej . Ja len aby sme si toto uvedomili. Ale asi je už aj tak neskoro. Naše deti to hádam dožijú - my už asi nie.
alex37
jedno lepsie ako druhe :-) aj toto vyzera fantasticky.
aleana
@Danda , zaujímalo by ma, ktorá je finálna podoba jedla, obr. 2 alebo obr. 3? Ak 3, kam sa podela tekutina?
danda3
♥Ďakujem vám veľmi pekne za milé komentáre, som rada, že sa recept páči.♥
@klukodvody Ja viem, ale tá posledná je fotená mobilom v práci a nepáči sa mi, ja som si to jedlo chystala do práce, preto som ho nechcela fotiť na tanieri, dávam si radšej ryžu zvlášť, lebo by do nej nasiakla tá úžasná omáčka a už by to nebolo také dobré, keď budem robiť druhýkrát, fotku vymením, už som to tak urobila u viacerých receptov.
Milá @haji , ja si tiež tú jazmínovú kupujem vo veľmkom 9 kilovom balení, takže až miniem, kúpim si Basmati a tiež ju mám vo veľkom pohári ako ty.
@aleana všetka omáčka je v ryži, preto jej robievam viac, lebo tá ryža s omáčkou nemá chybu.
1x haji
havino
výborné viem, kurkuma, kokosové mlieko hovoria za tú chuť, už som podobne robila aj s kuracím mäsom a si mi to pripomenula, losos u nás nejde na odbyt, ale s kuracinou v týždni urobím, vdaka za inšpiráciu
danda3
@Havino (23.4.2016 21:54)
Ďakujem, Ti, Tánička, s kuracím mäsom robievam tiež často, ale v mrazáku som zbadala zabudnutého lososa, tak som sa nad ním zľutovala.☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia