Bažant dusený v zelenine

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 12. apríla 2016
Bažant dusený v zelenine
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
80 g
200 g
150 g
150 g
150 g
200 g
100 g
 (slepačí vývar)
 (medvedí cesnak)




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Očistené, umyté a osušené bažanty rozštvrtíme. Slaninu nakrájame na drobné kocky a dáme do dostatočne širokého kastróla.

  2. 2

    Bažanty osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v múke. Mäso opečieme spolu so slaninou. Opečené mäso vyberieme a slaninu zalejeme vriacou vodou alebo slepačím vývarom. Pridáme korenie, zeleninu (okrem zemiakov a póru) a bažantie mäso. Varíme asi hodinu, potom do kastróla pridáme zemiaky a pór.

  3. 3

    Varíme ďalších približne 25 minút. Mäso rozdelíme do tanierov spolu so zeleninou a s trochou vývaru. Pri podávaní môžeme na mäso nastrúhať čerstvý chren alebo nasypať nasekaný medvedí cesnak.

Diskusia k receptu

janny300
prepac budem kritticka... Nazov receptu sa nezhoduje s tepelnou upravou co si spomenula nizsie.. v recepte.
gabriele
to bude teda riadny bazantisko...take velke stehno...a mohutna kost...povedala by som, ze je to varena sliepka...
afataga
a este k tomu je ta kura anemicka, ako nedavno ta panenka a kdesi aj o kožu prisla v tom boji divokom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia