Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1300 g
100 g
100 g
100 g
50 g
1 ks
1 ks
10 g
1 g
20 g
2 g
1 g
100 g
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Deň vopred nakrájame na malé kocky syr feta, ementál, údený eidam a nivu. Syry marinujeme v zmesi cesnaku, rozmarínu, bazalky, podlejeme troškou olivového oleja a necháme odstáť cez noc v chladničke.

  2. 2

    Do marinovaných syrov pridáme na kocky pokrájané žemle, vajíčko, korenie a dobre rozmiešame. Hotovou masou naplníme vykostené posolené kurča, pridáme na plátky nakrájanú šunku, zavinieme a zviažeme potravinárskym motúzom.

  3. 3

    Pečiem v rúre 1 hodinu. Po vychladnutí pokrájame na plátky.

Diskusia k receptu

honestka
badinka, poziadam manzela, aby ma nafilmoval a ukazem ti ako jednoducho je to vykostit kurca v celku. zcnes od chrbta, narezes po celej dlzke a velmi ostrym nozikom vlastne orezavas maso od kosti pekne aj okolo kridiel a noziciek, ostane ti jden veliky platok, kedze na prsiach je maso hrubsie toto troska narezes a rozlozis na miesta, kde mas menej masa. takto mozes plnit cokolvek a pritom ma krasnu kkozu, ktora je krasne chrumkava ked sa upecie.

aj rybu je dost lahko vykostit na file...
skus sa pozriet na web mozno nieco najdes..
babidka
no ano , teoreticky to ovladam , aj som si to pozrela v TV ale zatial sa mi to nepodarilo:-(((((
mam dokonca ja vhodne naradie -velmi sikovne vykostovacie noze ale moje pokusy skoncili veeeeeelmi neslavne . ale keby som si to mohla pustat po krokoch z Varechy...to by bolo nieco ine :-)))
babidka
@sandratamer , ja si dochovam take velke kurcata /az okolo 4 kg/ ze by to aj slo :-)) alebo by som mohla pouzit aj prsia z morky ....ale to by to uz nebolo ono :-)
samozrejme ze to urobim aj s tymi kuracimi prsiami : -) ale na Vareche by take video urcite pomohlo mnohym , ktori take veci neovladaju :-)
zornicka5
Na fotografii k tomuto receptu sa zdá, akoby tam boli i nejaké plátky šunky. Je to tak ?
redakcia
Máte pravdu, v postupe boli, do surovín sme šunku doplnili.
vcelka
Ja mám veľmi dobrý postup na vykosťovanie kurčaťa - vždy poviem manželovi a on ho vykostí.
:-)
modrykamen
Na banketoch to strašne rád, vždy si poviem, že na najbližšiu rodinnú oslavu to spravím... a roky bežia - asi to začnem robiť, až keď sa mi začnú ruky triasť. Vďaka za video. Ináč recept je vynikoš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia