Uhorkovo-ananásový šalát fotorecept

katka78 - fotkakatka78, 1. apríla 2016
Uhorkovo-ananásový šalát (fotorecept)
Foto: katka78

Možno pre niekoho exotický, každopádne jednoduchý a osviežujúci šalát. Výborne sa hodí najmä k mäsu (pečené, grilované) a to nielen pre jeho chuť. Ananás Zobraziť celý popisMožno pre niekoho exotický, každopádne jednoduchý a osviežujúci šalát. Výborne sa hodí najmä k mäsu (pečené, grilované) a to nielen pre jeho chuť. Ananás v ňom pomáha nášmu telu mäso ľahšie stráviť (to je už asi všeobecne známe).

1
porcia
10-15 minút
príprava

Suroviny

1 ks menšia
1 plátok
1 ks menšia
podľa chuti
Nálev:
1 dl
1 - 2 ČL




Postup

  1. 1

    Množstvo surovín uvádzam len orientačne, šalát robím od oka. Uhorku buď riadne vydrhnem (ak chcem ponechať šupku), alebo ošúpem. Nakrájam ju na 5-6 cm dlhé pásiky, vnútornú časť s jadierkami do šalátu nepoužívam (zjem).

  2. 2

    Z očisteného ananásu odkrojím 1 plátok, cca 2 cm hrubý, nakrájam ho na menšie kúsky.

    Uhorkovo-ananásový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu očistím, nakrájam na tenké plátky. Uhorku, ananás a cibuľu vložím do misky, premiešam, osolím a nechám postáť, kým mierne zmäknú a pustia šťavu (nevylievam).

  4. 4

    Medzitým si v rajničke zmiešam vodu s cukrom a na sporáku prihrejem, kým sa cukor rozpustí. Vychladnutý nálev pridám k šalátu, premiešam, dochutím citrónovou šťavou a čili.

    Uhorkovo-ananásový šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šalát sa môže hneď podávať, ale ja ho zvyčajne nechám ešte odstáť. Citrónovú šťavu je možné nahradiť limetkovou, dá zase inú chuť.

    Uhorkovo-ananásový šalát (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
@Katka78 bezva recept na osvěžující salátek! Kombinaci sladkého a slaného mám ráda. Hned bych si dala i bez toho bonusu - masa. Mohu se zeptat zda je to tvá kombinace a nebo jsi odněkud čerpala? Děkuji za odpověď.
afataga
teda dievca, ty mas chute :-), ale nemusi to byt zle
katka78
@Haji Nie je to vôbec môj nápad, tento šalát má pôvod tuším niekde v Ázii :-)
@Kukulienka71 Prajem dobrú chuť, ak u vás niekedy príde na rad :-)
@Afataga Jedna varecháčka, ktorú som tu pekne dlho nevidela (@rea1 ), zvykla vravieť, že chute a facky sú rôzne - nuž, musím súhlasiť :-)
haji
@Katka78 (3.4.2016 23:02)
Děkuji za odpověď. Je to jen pro dokreslení, dobrý recept je dobrý recept! Mám uloženo!
kecemis
Zaujimava kombinacia. Urcite ho v najblizsej dobe vyskusam k BBQ.
sracz
Srdečne Ťa pozdravujem, milá @katka78 a prezentujem Tvoj, podľa našich chutí právom 5 a viac *_ový, rcp pripravený u nás v Des Moines Iowa. Použil som asi 200 mm umytú neolúpanú uhorku, 1/2 voňavého zrelého ananásu, 1/2 červenej cibule, chili som vymenil za zelené jalapeño a šťavu z celého citróna. Veľmi pekne Ti ďakujeme za rcp, na ktorom sme si, doplnenom o plátky šunky, pochutnali na nedeľňajších raňajkách (tzv. hollywood breakfast)! Tešíme sa na Tvoje ďalšie "štíhle" recepty!


katka78
@Kukulienka71 ďakujem za správu a lákavú foto :-)
Aj ďalšia pekne farebná fotka mi urobila veľkú radosť - milý @Sracz , ďakujem za vyskúšanie receptu, som rada, že vám chutilo. Posielam srdečný pozdrav za oceán! :-)
katka78
@Afataga (15.5.2016 14:05) Ďakujem ti veľmi pekne za info (a @tigi za opravu), lokalita je OK, určite sa zastavím, keď budem zase v Prahe. Dúfam, že sa nepo.. doslova :-) Ja som v takýchto obchodoch ako decko v hračkárstve :-)
katka78
@Chica114 (20.5.2016 17:25) pre nás je :-) Ja ho mám veľmi rada a na grilovačkách už pár papkačov zachránil od čemeru :-)) Ak ho budeš skúšať, prajem dobrú chuť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia