Kura na kokosom mlieku fotorecept

1kika1 - fotka1kika1, 27. marca 2016
Kura na kokosom mlieku (fotorecept)
Foto: 1kika1

Pri prezeraní fotiek z februárovej dovolenky na Ko Samui som narazila na fotku jedla, ktoré manželovi neskutočne chutilo (objednal si ho až 3 večeri Zobraziť celý popisPri prezeraní fotiek z februárovej dovolenky na Ko Samui som narazila na fotku jedla, ktoré manželovi neskutočne chutilo (objednal si ho až 3 večeri po sebe). V špajzy som našla krabičku kokosového mlieka a skúsila som napodobniť spomínané jedlo. Minulý rok, keď som došla z Maldiv som veľmi ľutovala, že som si nepriviezla kokosové mlieko, keďže v týchto krajinách sa cena za 250 ml krabičku pohybuje medzi 0,25 - 0,30 eura. Tento rok som sa poučila a to mliečko je naozaj dobrotka :-)

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 - 3 ks
1 ks
1/2 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Pripravila som si ingrediencie, ktoré som si myslela, že v jedle boli. Išla som iba podľa fotky a toho, čo manžel hovoril, keďže spomínané jedlo som v Thajsku nechutnala. Chcela som ho prekvapiť, takže som sa ani viac nepýtala. Ešte by mi sem sadol muškátový oriešok, ktorý som žiaľ doma nemala a keď som bola v obchode, som naň zabudla. Tak isto som zháňala citrusové lístky, prípadne trávu, žiaľ v 2 hypermarketoch nemali, takže som to vzdala a zvolila iba citrónovú kôru.

    Kura na kokosom mlieku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a kuracie prsia si nakrájame na kocky, mrkvu som nakrájala na pásiky. Môžme zvoliť i mrazenú alebo z konzervy. Do jedla by mi pasovalo aj niečo zelené, v pôvodnom boli spomínané citrusové lístky. Z toho, čo sa v Thajsku používa, by som volila fazuľové lusky, ale tie manželovi zásadne nechutia, takže som sa im vyhla. Inak by tam super pasovali.

    Kura na kokosom mlieku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji si upražíme cibuľku a pridáme mäsko. Mierne opražíme, pridáme soľ, obe korenia a sójovú omáčku (ak by som mala muškátový oriešok, pridala by som trochu teraz). Do jedla som dala iba 1 sušenú čili papričku, keďže jedlo malo byť iba "mild spices". Pokiaľ máte radi viac pikantné, nebojte sa dať aj 2 čili. Podlejeme vodou a necháme cca 5 minút dusiť. Neskôr pridáme mrkvu (pokiaľ z konzervy, tak odporúčam oveľa neskôr, keďže je mäkká). Opäť dusíme až do zmäknutia.

    Kura na kokosom mlieku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď už je mäsko aj mrkvička mäkká, pridáme postrúhanú citrónovú kôru podľa chuti, mne to vyšlo na 1/2 citróna a zalejeme kokosovým mliekom a necháme povariť, kým nám omáčka nezhustne.

    Kura na kokosom mlieku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu odporúčam ryžu. Servírovanie jedla, nieje moja silná stránka. Manželovi jedlo veľmi chutilo, vraj chutilo veľmi podobne ako v spomínanej reštaurácií, čo ma veľmi potešilo.

    Kura na kokosom mlieku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridávam aj fotku jedla z reštaurácie. Cena tohto veľmi chutného jedla bola v prepočte 3,12 eura.

    Kura na kokosom mlieku (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

klukodvody
To je moc dobré jídlo, když se dobře udělá a nepřežene se to s kořením a to se Ti podle toho co uvádíš povedlo. Pěkný recept. 5*
haji
Kamarádka dělá něco hodně podobného, jen ještě přidává čerstvý zázvor. Je na taková jídla expert. A přestože je vegetariánka, trefí chuť excelentně bez ochutnávání. Pro mě nepochopitelné. Já když vařím, ochutnávám průběžně.
haji
@Klukodvody (27.3.2016 14:08)
Ale prosím tě, ty jsi mistr kuchař! Moje babi též nikdy nic nechutnala /letitý žlučník/ a vystříhla všechno vaření s lehkostí sobě vlastní. Prostě ráda jím, nic víc, nic míň, nebudu lhát... haha Mě si chodili, coby dítě, půjčovat do rodin - na dodání chuti k jídlu pro své neduživé ratolesti. Babička byla na mrtvici, bo to se podle ní neslušelo.
bembo
Dnes som mal na pláne robiť Kuracie nugetky od @Mandarin999 ,ale chýbali mi nejaké ingrediencie,a Tvoj recept mi padol do očí,na ktorý som mal doma všetko,tak som ho aj vyskúšal.Už som ho stihol aj zjesť.Keďže mi Tvoje jedlo chutilo,presunul som si ho do kolonky "odskúšané-test gut" vo svojej KK.Kuracie nugetky sú na rade zajtra,dúfam že sa mi podarí zohnať ostatné ingrediencie.Tak veselú Veľkú noc,a tu je obrázok môjho obeda podľa Tvojho receptu


2010
Pekny slovensky recept, je to thajske nie? preco by kuracie prsia robili 40 minut..max. 5
a bolo by to na stole.
pomfritka
Velmi pekne dakujem za pridanie receptu, akurat dnes uvareny a som nadsena ! ... skvela kombinacia chuti .... uz sa tesim na obed :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia