Zeleninové cupcakes so syrom

lubi - bez fotkylubi, 15. marca 2016
Zeleninové cupcakes so syrom
Foto: lubi

Sú výborné, nie sú suché a ak vynecháte syr, tak sú aj zdravé. Môžu sa pripraviť na veľa spôsobov. Každý si pridá zeleninku, akú Zobraziť celý popisSú výborné, nie sú suché a ak vynecháte syr, tak sú aj zdravé. Môžu sa pripraviť na veľa spôsobov. Každý si pridá zeleninku, akú má rád a kto chce, môže pridať aj údenú šunku, alebo slaninku.

12
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
1/2 ks
50 g
4 PL
1 PL
100 g
100 g
50 g
2 ČL
1 ks
250 ml
50 ml
80 g
Krém:
Zdobenie:




Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájame na malé kocky. Spolu som mala asi 230 g zeleniny. Bylinky nasekáme nadrobno. Ja som dala zmes mrazených bylín. Bola tam pažítka, petržlen, kôpor.

  2. 2

    Jednú i druhú múku zmiešame s vločkami a práškom do pečiva. Pridáme vajce, mlieko a rozpustenú heru. Dobré premiešame a pridáme zeleninu, kukuricu, syr, bylinky a soľ podľa chuti. Opäť poriadne premiešame.

  3. 3

    Hotové cesto plníme do muffinových silikónových formičiek. Dáme do rúry a pečieme asi 20 - 25 minúť pri 160 stupňoch. Upečené necháme chvíľu vychladnúť (alebo ich papkáme už za horúca, mne takto chutia najlepšie).

  4. 4

    Navrch dáme krém, ktorý si pripravíme jednoducho, zmiešaním cottage syra, kyslej smotany a soli. Ozdobíme šalátom, ktorý pripravíme zmiešaním všetkých surovín na zdobenie. Dobrú chuť. Sú naozaj vynikajúúúúúúúúúúúúúce.

Diskusia k receptu

jujoska
pochopis ked si vsimnes sutaz Hera cupcakes. Mozno autorka dala kvoli zdraviu maslo ale kvoli suatzi napisala Heru :-D
slavkabis
5* dávam, ja som robila nezdravé cesto - pečivo, slaninka, .... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia