Avokádové sušienky

beatacsontosova - bez fotkybeatacsontosova, 11. marca 2016

Keďže mi ešte zvýšilo z posledného nákupu avokádo a tvárilo sa, že mi už čoskoro z chladničky ujde, hľadala som recept, do ktorého by Zobraziť celý popisKeďže mi ešte zvýšilo z posledného nákupu avokádo a tvárilo sa, že mi už čoskoro z chladničky ujde, hľadala som recept, do ktorého by som ho šupla. Bábovku som robila minulý týždeň, na slané som moc chuť nemala. Po dlhšom hľadaní som na stránke www.michaelarau-dobrouchut.eu objavila recept na avokádové cookies. Keďže v poslednom čase hodne experimentujem, tak som sa rozhodla recept pozmeniť, výsledkom sú zvonku chrumkavé a zvnútra jemnučké mäkké sušienky.

33
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
30 g
70 g
60 g
50 ml
1 štipka
1 ks
60 g
160 g
1,5 čl
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Pôvodný recept som trošku upravila, ubrala cukru, vynechala med, pridala banán a kokos. Výsledkom sú výborné sušienky - teda ani neviem, či by som ich nazvala sušienky, zvonku sú chrumkavé, zvnútra sú mäkké. No momentálne ma nič iné nenapadá, tak budú sušienky.

  2. 2

    Takže, pripravíme si všetky suroviny, do misky dáme múku, kakao, hnedý cukor, kypriaci prášok, kokos a štipku soli, premiešame. Na tanieri si rozpučíme očistené avokádo a banán, kokosový olej dáme málinko rozpustiť (aby bol roztierateľný, nie tekutý, inak sa cesto bude zbytočne lepiť), pripravíme si mlieko. Do suchých surovín vylejeme mlieko, olej, pridáme avokádo a banán, zmiesime. Dostaneme zmes podobnú klasickým kokosovým guľkám. Ak sa vám zdá, že sa lepia až moc, pridajte ešte kokos alebo drvené piškóty či drvené vločky. Ja som nič nepridávala, síce lepilo, ale vydržala som.

  3. 3

    Z tohto cesta začneme hneď tvarovať guľky, z nich následne také placočky a´la sušienky, obalíme v kokose (niektoré som obalila menej - pre mňa). Môžete vytvarovať aj guľky a priamo na plechu ich postláčať trošku vidličkou. Tieto sušienky dávame na plech vystlaný papierom na pečenie, šupneme do vopred vyhriatej rúry a pečieme približne 15 minút na 180°C (ak vás rúra začne ukecávať, že treba vybrať skôr/neskôr, tak ju počúvnite, kokos sa nesmie spáliť). Môžeme ich dávať dosť blízko seba, narastú poslušne iba do výšky. Zvrchu vyzerajú ako crinkles, také popraskané. Na niekoľko z nich som dala kúsok čokolády (pre kamaráta, ktorý nepovažuje sladkosť bez čokolády za sladkosť:-)) Toľkoto mi vyšlo z tejto dávky (pred upečením), niektoré som n:

    Avokádové sušienky - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení som ich nechala na plechu vychladnúť, takto vyzerajú na tanieriku:

    Avokádové sušienky - obrázok 4
  5. 5

    A takto prichystané ako doplnok k darčeku (vlastnoručne uháčkované papuče pre návštevy aj s košíkom) kamarátke na kolaudačku :

    Avokádové sušienky - obrázok 5
  6. 6

    Neviem, či ostane niečo aj pre ostatných, ja som pri balení a fotení hneď zjedla dve, v strede sušienok dominuje jemná chuť banánu, príjemne nepresladené. Možno by boli zaujímavé aj s orieškami či mandľami, vyskúšam nabudúce :-)

Diskusia k receptu

remcula
Krásný experiment. Hodnotím o to víc, že sama hodně experimentuji :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia