Slané veľkonočné cupcakes fotorecept

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 2. marca 2016

Komerčný recept

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
250 g (alebo údené mäso)
50 g
4 ks
150 ml
3 Pl
2 hrnčeky
Krém:
500 g
100 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Ideálne je použiť rožky jeden až dva dni staré. Nakrájajte ich na malé kúsky. Tie dajte do misky a zalejte mliekom. Osoľte, okoreňte a nechajte asi 15 minút nasiaknuť.

    Slané veľkonočné cupcakes (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddeľte žĺtky od bielok. Žĺtky pridajte do misy ku kúskom rožkov a zamiešajte. Z bielok ušľahajte tuhý sneh.

    Slané veľkonočné cupcakes (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zmesi z rožkov vmiešajte v mise na kocky pokrájané mäso, hrubú múku a nasekané bylinky. Primiešajte rozpustenú Heru.

    Slané veľkonočné cupcakes (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Veľmi opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Ešte môžete jemne osoliť a okoreniť. Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte pol hodiny v rúre predhriatej na 180 °C. Nechajte úplne vychladnúť.

    Slané veľkonočné cupcakes (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Syr vyšľahajte so zmäknutým rastlinným tukom a dajte do vrecúška na zdobenie so špičkou. Potom krémom ozdobte vychladnuté cupcakes. Navrch položte polovicu prepeličieho vajíčka uvareného natvrdo, kúsok byliniek, ktoré sú i v ceste a kocky dochrumkava opraženej slaninky.

    Slané veľkonočné cupcakes (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia