Ružičkový kel so sardelovo-chrenovým krémom

Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 1. marca 2016
Ružičkový kel so sardelovo-chrenovým krémom
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (alebo mrazený)
500 g (ghee)
 podľa chuti
10 g
500 ml
20 g
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Smotanu necháme zredukovať na požadovanú hustotu, počas varenia ju ochutíme soľou, muškátovým orieškom a bielym korením. Chren a sardely nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Na troche masla chren a sardely jemne opražíme a zalejeme zredukovanou smotanou, 3 minúty spolu povaríme.

  3. 3

    Ružičkový kel varíme v masle na najmenšom plameni. Kontrolujeme špajľou alebo ostrým nožom, až kým nie je kel mäkký a nožom ho ľahko prerežeme. Necháme ho vychladnúť v masle na teplotu požadovanú na podávanie.

Diskusia k receptu

dubnaskala
@Farbuska (1.3.2016 17:44)

Ghee je prepustené maslo zbavené vody a mliečnych blielkovýn. Aj tu na vareche nájdete recept ako si ho pripraviť. V dnešnej dobe dostane ghee kúpiť už aj v supermarketoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia