Plnený a zapečený rožok fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 25. februára 2016

Tieto rožky robím vždy, keď pečiem mäsový koláč s lístkového cesta a ostáva mi plnka. Tieto rožky sa hodia na pohostenie pre návštevu, alebo Zobraziť celý popisTieto rožky robím vždy, keď pečiem mäsový koláč s lístkového cesta a ostáva mi plnka. Tieto rožky sa hodia na pohostenie pre návštevu, alebo na večeru. A ráno sa môže znovu ohriať na raňajky.

6
porcií
15 minút
príprava
35 - 40 minút
na 180°C °C

Suroviny

200 g
100 g
1 ks čerstvá
100 g (alebo anglická)
1 ks čerstvá
2 ks surové
1 ČL
1 ČL
3 strúčiky
 plnotučná alebo
2 PL (alebo iný)
1 - 2 ks
Kto chce:
1 ks
2 ks uvarené na tvrdo




Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Kečup a cibuľka tam chýba. Až keď som začal robiť som to mal na druhom stole. Papriky, slaninku a mladú cibuľku krájame na drobno. Syr strúham na malých okách. Očistený cesnak pretlačím cez lis. Všetko to dám do misy na miešanie. Plus kečup ostrý.

    Plnený a zapečený rožok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rožky používam staršie. Odrežem s nich tenký vrch. Stred vyberiem a ten pridám do misy na miešanie.

    Plnený a zapečený rožok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky suroviny aj striedka z rožkov, plus čerstvo mleté korenie, s mletou červenou paprikou a surovými vajíčkami (pokiaľ možno bez škrupiny) vymiešam spolu. Tato dávka mi vidá na 6 rožkov grahamových 90 gramových.

    Plnený a zapečený rožok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spodnú časť rožka natriem horčicou. Ja dávam dijonskú, lebo je ostrá. Kto nechce ostré, dá plnotučnú. Na to dám vrstvu pripravenej zmesi.

    Plnený a zapečený rožok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Priložím vrchnú časť rožku a zabalím do alobalu. Takto zabalené rožky dám do rúry na mriežku na 35 - 40 minút na 180° C piecť. Závisí to od typu rúry.

    Plnený a zapečený rožok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po vybalení rožky krásne voňajú a sú chrumkavé. Ako hovoria niektorí, nebíčko v papuľke. Výhodu to ma v tom alobale, menej riadov a odbalíte si len toľko, koľko zjete. Ostatné si na druhy krát dáte ohriať a máte znovu čerstvé.

    Plnený a zapečený rožok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu je ten mäsový koláč, na ktorý tú istú plnku používam. Dávam ju medzi lístkové cesto na pekáči. A potom zapiecť na 180° C tak na 25 - 30 minút. Je to tiež ohromné, robím to ku kyslej šošovici. Tak aj Vám želám dobrú chuť a nebíčko v papuľke.

    Plnený a zapečený rožok (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

capko
To nemá chybu. Zrovna myslím na to čo by som zbodol. Vyzerá to super a ten koláč je tiež dobrý.
evanaaa
Aj mne sa páči, taká dobrá večera......ak by som to robila použila by som cibuľkové bagety z Kauflandu, tie by sa na to perfektne hodili. A aj plnka sa dá podľa daných surovín obmieňať.
sracz
... aj pri pohľade na tento Tvoj ďalší rcp, ako aj po zbežnom jeho "preštudovaní", kamarát @patroveckypitrs ma sprevádzajú prirovnania a špecifické poznámky, typu: oslobodená chalupárska kuchyňa, muž v šurci, aj tak še da i tak še da, ako svet prichádza o básnikov, núdza, hlad a šmak ťa naučia, na šparhéte i na vatre, alebo aj máriášpartička nonstop a nie na lačno. Určite by ma napadlo oveľa viac, no poukazujem na to, že s Tvojim obratným pohybom s vareškou v ruke, je svet plný úsmevov, chutí na jazyku a plných brušiek dobrôt! Či sa to niekomu páči, alebo nie, u mňa vždy nebo plné žiarivých hviezdičiek!
patroveckypitrs
@Sracz (26.2.2016 16:28)

Ďakujem za pekný komentár kamarát. Život o samote s dvomi dcérami ma naučil všakovakým kúskom. Veď ani ty sa nedáš za hanbiť s dobrotami, ktoré hladia bruško.
pankrac
Teda šuhajko to by som bral k mariášu. Veľmi dobré.
maska10
Klobuk dole pred vasim kucharskym umenim.Obdivujem chlapov ktori vedia varit.
maska10
Klobuk dole pred vasim kucharskym umenim.Obdivujem chlapov ktori vedia varit.
buchtabuchta
Prečo najlepší guláš a najlepšiu držkovú varia vždy chlapi, prečo sú skoro všetci špičkoví šéfkuchári chlapi? A čo ženy, ktoré trávia každý deň hodiny v kuchyni. Alebo skoro každý deń???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia