Nátierka z brokolicových hlúbov

methi - fotkamethi, 8. februára 2016
Nátierka z brokolicových hlúbov
Foto: methi

Casto vam mozno z brokolice zostanu hluby, vela ludi ich vyhadzuje, pritom su jedle a vyborne. Mozete ich nadrobno nakrajat a pouzit do akehokolvek Zobraziť celý popisCasto vam mozno z brokolice zostanu hluby, vela ludi ich vyhadzuje, pritom su jedle a vyborne. Mozete ich nadrobno nakrajat a pouzit do akehokolvek subzi - stir fry, pridat ich oblansirovane k zemiakovemu pyre a vymixovat spolu s nim, pridat ich do omelety alebo si urobit takuto dobru natierku.

Suroviny

z 1 brokolice
 hrsť
 podľa chuti
1 - 2 strúčiky
štipka
štipka (alebo iné vaše obľúbené korenie)
 niekoľko lístkov




Postup

  1. 1

    Brokolicu oblansirujeme. Kesu orechy na pol hodiny namocime. Potom dame oboje do mixera a vymixujeme s pridanim trosky vody. Pridame zbytok surovin a znova premixujeme. Natierku dame vychladit a podavame s chlebom alebo pecivom.

Diskusia k receptu

zuzanka1367
Tak raz musím tie hlúby odložiť a Tvoju nátierku si spraviť, lenže mi tie hlúby schrúmeme hneď, mne chutia ešte viac ako mladý kaleráb. Dík za inšpiráciu.
zolik
tato natierka sa mi velmi paci. vyuzitie suroviny do posledneho zbytku. uz je v kk za 5.
afataga
ja tie hluby zvycajne svacnem do polievky, alebo do mrazaka a pockaju na polievku, natierka sa mi paci, ale ten chlieb este viac, zeby domaci? :-)
methi
Ano, chlebik je domaci :) Zmiesala som tri muky: maida, atta, ragi, pridala lanove semienka. Vdaka.
evusik
@Methi (8.2.2016 17:03)

nátierka pekná, chlebík parádny... ja tiež hlúby odkladám do mrazáku a potom použijem do polievky, najbližšie urobím pomazánku len kešu orechy asi nahradím vlašskými, čo myslíš? šlo by to?
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Dobrá, zdravá :-). Šikulka si :-).
1x methi
havino
nevyhadzujem, no čo si?? vždy použijem do polievky komplet, zrovna ale dnes som len do cestovín ružice dala a hluby su v chladničke, že do zeleninovej pojdu, tak urobím pomazanku, chlebík ukážkový tiež a @tigi rýchlovka :-)
kukulienka71
veľmi praktický recept, mám tiež v chladničke. Ale iste pridám smotanu miesto vody, som na nej závislá:-)
alena45
hlúby tiež nevyhadzujem, minule som ich nakrájala so zeleninou pod mäso hovadzie, zeleninu pomixovala, prepasírovala a bola vynikajúca omáčka. Pomazánka vyzerá chutne, brokolicu mám, zajtra urobím, ochutím vlastným bazalkovým pestom, jednoduché, nie ?
janger
Ja hluby nikdy nevyhadzujem. Vzdy ich pouzijem, dam ich do hrnca, do woku ako prve, o trosku dlhsie, ako ruzicky. Tiez do polievky...Takto, na pomazanku, by mi to veru nenapadlo. Citam, ze orechy vopred mocis. Uz som to castejsie citala v receptoch s orechami. Preco sa to robi? Aby tie orechy trochu zmakli? Alebo ma to iny ucel?
kuchticka
Ja hluby z brokolice obycajne zjem surove, len stiahnem -olupem tu tvrdu vrstvu a zbytok je tak chutny ako kalerab. Niekedy chcem pridat k zelenine do polievky, ale kym ostatnu zeleninu pokrajam z hlubikov brokolice nic neostane a ja si vzdy pochutim.
alena45
výborná je, len som musela pridať za lyžicu smotanovej nátierky, lebo sa mi to mrvilo. Fakt prekvapujúco dobrá. Na brokolicu...
ilusa
@Methi mas fantasticke recepty,citam ich rad radom ,niektore som odskusala,ale najradsej by som vsetky
methi
@Ilusa (21.2.2016 08:45)

Vdaka, som velmi rada :) Ten recept na kolac z cicerovej muky vlozim ako novy, nech si ho mozes ulozit, ked budes chciet.
ilusa
@Methi (21.2.2016 09:11)

ano,ano,dakujem,uz som nasla a na sobotu odskusam
saffron
super tip, dakujem. Ja hluby vzdy pouzijem, bud do polievky alebo nakrajam na kococky a pouzijem v hocakom recepte. Ale brokolivovu natierku mam velmi rada- teraz vyskusam s kesu
elba
nátierka vyzerá ozaj zaujímavo vyskúšam,len neviem čo mi povie na to náš francúzsky buldoček,ten ich zbožňuje najviac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia