Steak Rossini s Madeira omáčkou

Jakub Röder a Juraj Mlynek
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 27. januára 2016
Steak Rossini s Madeira omáčkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks steaky (po 200 g)
4 plátky (pečeň z vykŕmenej husi) hrubé asi 1 cm
Na omáčku Madeira:
150 g
1 ks väčšia
2–3 ks
150 ml
 plátky




Postup

  1. 1

    Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.

  2. 2

    Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opečieme z každej strany, vložíme do rúry predhriatej na 200 ┬░C a pečieme 8 minút. Po uplynutí času mäso vyberieme, okoreníme a necháme odpočívať na teplom mieste asi 5 minút.

  3. 3

    Rozohrejeme suchú panvicu a vložíme do nej plátky foie gras. Restujeme z každej strany do zlatohneda a na záver osolíme.

  4. 4

    Na tretine masla s trochou oleja urestujeme najemno nakrájanú šalotku a šampiňóny, zalejeme vínom Madeira a redukujeme na tretinu. Pridáme hovädzí vývar a na miernom ohni povaríme. Potom omáčku precedíme, znova privedieme k varu a po odstavení postupne vmiešame zvyšok studeného masla.

  5. 5

    Pred podávaním mäso ozdobíme plátkami čiernej hľuzovky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia