Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou

monty469 - fotkamonty469, 17. januára 2016
Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Foto: monty469

Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce veľmi zdravé jedlo, ale veľmi chutné a raz za Zobraziť celý popisJe to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce veľmi zdravé jedlo, ale veľmi chutné a raz za čas to určite neuškodí. Klasické knedle som nahradila zemiakovými, lebo tie nám viac chutia.

Suroviny

Knedle:
1 kg
200 g
100 g
100 g
2 ks
 podľa chuti
štipka
Marináda (+ mäso):
2 kg
4 ČL
2 PL
1 ČL
 podľa chuti
4 strúčiky
6 PL
Kapusta:
1,5 kg
3 ks
2 ks
2 ks
100 g
2 PL
1 PL
3 ks
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií a natrieme ňou mäso minimálne 12 hodín pred pečením. Dáme do nádoby a necháme v chladničke odležať.

  2. 2

    Na druhý deň krkovičku vyberieme z marinády. Pokrájame 1 cibuľu, ktorú orestujeme na masti, pridáme krkovičku, opečieme z každej strany tak, aby sa uzavreli póry. Preložíme na pekáč aj s výpekom, pridáme zvyšok marinády, dolejeme asi 2dcl vody, zakryjeme a dáme piecť do rúry na 200°C cca. 1,5 až 2 hodiny. Občas podlejeme a posledných 15 minút pečieme odkryté, nech sa urobí kôrka. Mäso potom vyberieme, výpek prepasírujeme a zjemníme maslom. /mäso pečieme v kuse/

  3. 3

    Knedle: zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme pod tečúcou vodou, ošúpeme ich a ešte teplé prelisujeme alebo roztlačíme a necháme vychladnúť. Potom k nim primiešame vajíčka, roztopené maslo, preosiatu hladkú múku a detskú krupicu, nastrúhaný muškátový oriešok a soľ. Vymiesime hladké cesto. Pomúčenými rukami tvarujeme knedle. Ja každú zabalím do potravinárskej fólie, ale nemusí to byť a dáme variť do horúcej vody na 20 minút /ja formujem valčeky s priemerom 6cm a dĺžkou 25cm/.

  4. 4

    Kapustu si pokrájame nadrobno. Na masle speníme cibuľu, pridáme 2PL kryštálového cukru, necháme skaramelizovať, pridáme soľ, korenie, drvenú rascu, bobkový list, nové korenie, 1PL octu,kapustu,podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme nastrúhané jablká, ak treba ešte dochutíme koreninami, prípadne octom. Ja do kapusty ešte pridávam aj výpek z mäsa podľa chuti.

  5. 5

    Nakoniec všetko naservírujeme, výpekom prelejeme mäso a knedle a podávame. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jack
Chutne vyzerajúci obedík.no a čože nezdravé?raz za čas prečo nie.Chválim zemiakovu knedlu,namiesto obyčajnej.*****
cesminaz
Ta knedla sa mi velmi paci,vyskusam ju k nejakej omacke.No mam otazku..Tou krupicovou mukou,myslis normalnu krupicu? Jemnu ci tu hrubsiu? Alebo myslis hrubu muku?-lebo aj ta je skoro ako krupica.A este ze kolko knedli ti vyslo z tejto uvedenej davky.Vdaka vopred za odpoved :-)
monty469
Klasicka detska krupica, a z uvedenej davky vyslo 5 knedli (priemer cca 6 cm a dlzka 25 cm) :)
veronikkka
chcem sa spýta, čo teda, klasická detská krupica alebo krupicová múka?
ak je to klasická detská krupica, treba opraviť v surovinách múku na detskú krupicu.
vopred dakujem za odpoved, inak nič sa nestalo, len treba upresniť.
luss44
aj mne sa knedle páčia, zemiakové veru nerobievam, najbližšie ku kapuste urobím.
kukulienka71
u mňa za 5*, celkovo si to pekne podrobne a zrozumiteľne popísala, aj fotka je lákavá, ja takéto jedlá zbožňujem.
elba
chcem sa opýtať na cibuľu,za 2hod. sapri teplote 200°C musí prepražiť až zhorieť ,teda ja som ju musela odstrániť,inak veľmi chutná marináda.Až si to prečítaš,daj vedieť či Tebe cibuľa nepripekala,ďakujem
monty469
@Elba (13.3.2016 14:12)

Nie, nepripekala, bolo to podliate ,takže nie :-) Vďaka za vyskušanie receptu. Trošku pripečená cibuľa nevadí, ale nesmie byť zhorená.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia