Pečené gaštany a tekvica

skatulka - fotkaskatulka, 13. januára 2016
Pečené gaštany a tekvica
Foto: skatulka

Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže spríjmeniť aj dlhé zimné večeri.

30 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Tekvica hokaido pochádza z neskorého jesenného zberu v našej záhradke. Pripravíme si ju jednoducho tak, že ju pokrájame na rovnomerné kúsky aj so šupou. Pokvapkáme olejom a posypeme soľou a tymiánom.

    Pečené gaštany a tekvica - obrázok 1
  2. 2

    Gaštany si chodíme sami zbierať, pretože starká má strom gaštana jedlého. Je to také rodinné dedičstvo, z ktorého sa môžeme tešiť 2x. Prvýkrát pri zbere a potom doma pri ich vôni pri pečení. Stačí ich pozdĺžne prekrojiť a uložiť na plech.

    Pečené gaštany a tekvica - obrázok 2
  3. 3

    Všetko spolu pečieme asi 20 minút, tekvica bude možno potrebovať o trošku času viac.

  4. 4

    A teraz si už len vychutnať tú chuť, napríklad pri dobrom filme.

  5. 5

    Aj zimné večeri môžu mať svoje čaro.

Diskusia k receptu

luclup
Gaštanyyy ! mňaam! Rovnako pečieme aj tekvicu, ako prílohu k mäsu, a rovnako robievame hokkaidovú polievočku. Naše zásoby gaštanov sa už dávno minuli, taktiež ich chodievame zbierať do lesa. No tento rok sme boli akosi neskoro, tak sme nenazbierali až toľko ako minulého roku. Takže teraz máme gaštany z tesca, ale sú tiež fajn :) My ich ale nepečieme, ale varíme:) Mňam mňam mňam
skatulka
@luclup Tento rok neboli až také veľké, ale zato boli zdravé a vydržali nám až do zimy :) Voľakedy sme ich tiež varili, ale teraz sa nám zdajú chutnejšie takto pečené a aj sa ľahšie šúpu :)
mijaita
Jak ja se na to tesim! Snad se brzo daji kastany koupit uz? Ani nemusim cekat na ochutnani, rovnou ti naparim petku :-) 5* Tak a más to!
mijaita
@skatulko uz prodavaji kaštany, tak jsem musela hned vyzkoušet :-) Tvůj nápad je fakt super! Nikdy jsem kaštany nejedla, byla to premiera a s tou dyní je to fakt chuťovka k zobani u televize nebo k pokecu s kámoškama. Přijdou příští týden, tak jsem to musela vyzkoušet. Je to zas neco nového. Takových receptů je tu jak šafránu, bohužel. Poděl se brzo o další!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia