Mrkvová vňať vyprážaná

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 28. decembra 2015

Jedli ste už vyprážanú vňať? Tak šup vyskúšať :-) Je to lahôdka, ani by ste neverili. Môžete použiť aj vňať petržlenovú či nejakú inú Zobraziť celý popisJedli ste už vyprážanú vňať? Tak šup vyskúšať :-) Je to lahôdka, ani by ste neverili. Môžete použiť aj vňať petržlenovú či nejakú inú (reďkovkové listy, atď.) A dajte vedieť ako Vám chutilo.

2-4
porcie
15-20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
 mletá
1 téglik kyslá
1 ks červená
1 PL
1 ČL
350 g
1/2 ks zrelé
150 ml na varenie
7 ks sušené




Postup

  1. 1

    Smotanu dáme do misky, pridáme soľ, horčicu, kečup, nadrobno pokrájanú cibuľu, premiešame a necháme postáť. Podľa chuti môžete prisypať aj čierne mleté korenie. Túto smotanu kupujem v sieti Billa prípadne Tesco a je veľmi dobrá. Mne osobne nechutí sójovo, a ešte keď ju aj zarobíte s ostatnými ingredienciami je veľmi dobrá a lahodná. Koľko ľudí toľko chutí :-)

    Mrkvová vňať vyprážaná - obrázok 1
  2. 2

    Mrazený hrášok (môžete použiť aj sterilizovaný) prevaríte chvíľočku, scedíte, dajte do vyššej nádoby, pridajte avokádo, smotanu rastlinnú (ja som dala aj trocha rastlinného tuku Alsan bio), soľ (pozor, paradajky sušené sú slankavé, takže opatrne) a rozmixujte do požadovanej konzistencie. Po vymixovaní pridajte pokrájané sušené paradajky. Ja mám radšej, keď pyré nie je vymixované dohladka a cítim v ňom aj kúsky hrášku.

    Mrkvová vňať vyprážaná - obrázok 2
  3. 3

    Mrkvovú vňať obtrhajte od hrubších stoniek, dajte do sitka a prepláchnite pod vodou. Nechajte odkvapkať. Do vyššej - širšej misky vysypte hrašku (ja ju u mňa v kuchyni veľmi rada používam na vyprážanie), pridajte podľa chuti kurkumu, papriku mletú pikantnú. Premiešajte, pomaly pridávajte vodu a miešajte s metličkou, aby sa nevytvorili hrudky a zmes bola skôr riedšia ako hustejšia (prípadne ako máte cestíčko radi). Časť mrkvovej vňate dajte do cestíčka, premiešajte a "gučky" dajte vypražiť do kokosového oleja, z jednej i druhej strany. Po vypražení odsajte tuk so servítkami.

    Mrkvová vňať vyprážaná - obrázok 3
  4. 4

    Soľ diamantová (HALITOVÁ) hrubšie mletá ako náplň do mlynčeka. Môžeme ju použiť aj na prípravu soľanky, nasypať do misky k počítaču, nasypať do kúpeľa pre očistu a detoxikáciu tela. Priezračná ako krištáľ a plná sily ako diamant. Halitová soľ je vďaka svojej jedinečnej kryštalickej mriežke majstrovským dielom prírody a zároveň najušľachtilejšou zo všetkých solí. Už viac ako 3000 rokov sa v Ázii používa na liečenie. Halitová soľ má veľmi jemnú chuť. Pre jej úplne transparentný vzhľad sa zreteľnou kryštalickou štruktúrou a liečivé účinky sa jej hovorí diamantová soľ. Je drahokamom medzi Himálajskými soľami. Obsahuje množstvo minerálnych látok a stopových prvkov. Už v staroveku sa kusy tejto vzácne soli používali ako silové a liečivé kamene. Pretože halit bol v dávnych časoch vyhradený iba šľachticom a kráľom, aj dnes sa niekedy označuje ako soľ kráľov. Voda a soľ sú dva najdôležitejšie stavebné kamene dobre fungujúceho metabolizmu. Hality majú vysokú schopnosť ničiť cudzorodé látky v tele. Sú veľkým, človeku dostupným zdrojom energie. Himalájska soľ je pôvodná soľ, ktorá vznikla kryštalizáciou tzv.pramora v Himalájskom pohorí. Jej kvalita je daná tisícročnou kryštalizáciou pri extrémnom tlaku a teplote, čím zostal zachovaný pôvodný obsah cca 80 prvkov, v stopovom množstve, ktoré ľudský organizmus potrebuje pre svoje fungovanie. Soľ je ručne ťažená, umývaná a sušená na slnku.Vysoká bioenergetická hodnota soli je zaistená veľkým množstvom čistých kryštálov, čím sa radí medzi najvzácnejšie soli sveta.

    Mrkvová vňať vyprážaná - obrázok 4
  5. 5

    Tento obed považujem za obed slávnostný (bol aj pri takej príležitosti pripravený) a urobila som k nemu aj šalát (nestihla som vyfotiť, takí sme boli hladní). Nakrájala som ľadový šalát, papriku červenú kápiu, zelenú papriku, cibuľku, priliala som olivový olej.

  6. 6

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

izabella929
vyprážam petržlenovú vňať, ale bez cestíčka...hodím do horúceho oleja a ona zostane pevná as chrumkavá...
nadia56
zaujimavy recept, ked varim slepaciu alebo morcaciu polievku, davam do nej vyvarit mrkvovu vnat, podobne ako sa dava petrzlenova vnat alebo libecek
zuzananoskova
Petržlenové vňaťové chipsy som ešte nerobila, vyskúšam. Robievam šalviové, rozmarínové :-)
elixir
Dievčence, ak budete mať chuť, skúste niekedy vypražiť rukolu (iba samotnú v oleji), chutí moc dobre a tiež pekne vyzerá. :)
gabusa
No škoda dnes som kúpila mrkvu a vňať som odtrhla v obchode ale nabudúce vyskúšam .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia