Zemiakový šalát vegan

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 26. decembra 2015
Zemiakový šalát vegan
Foto: zuzananoskova

Šalát som robila prvýkrát a pri všetkej skromnosti vydaril sa mi. Každému kto ochutnal chutil :-)

5
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
5 PL
2 ks
200 gu




Postup

  1. 1

    Zemiakový "šmykľavý" šalát. Uvarila som 8 zemiakov v šupke. Po uvarení, vychladnutí, sim ich ošúpala, prekrojila na štvrťky a potom cez krájač na vajíčka. Dala som variť asi 1l vody s trstinovým cukrom (možno 5 PL). Zatiaľ som nakrájala nadrobno červenú cibuľu, 2 väčšie kusy. Zaliala som to nálevom, trocha som nechala a v ňom rozmiešala 200g obyčajnej horčice a naliala na zemiaky. Premiešala som všetko spolu a po chvíli som pridala umeocot. Šalát som urobila v utorok. Solila som ho až na druhý deň. Pridala som ešte umeocot a čerstvú pažítku. To je všetko :-)


  2. 2

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

zuzananoskova
@janara : Absolútnym rekordérom pozitívnych účinkov je umeocot, ktorý sa považuje za zdravú náhradu soli, ako aj samotného octu. S tým bežným octom však nemá nič spoločné. Vzniká fermentáciou umeboši sliviek, ktoré majú výnimočné a liečivé účinky.

Slivky umeboši rastú na ovocnom strome ume a používajú sa najmä v Číne, Kórei a Japonsku. Umeocot ako aj slivky umeboši sú však už dostupné aj u nás v predajniach so zdravými potravinami.
zuzananoskova
Umeocot používam miesto soli, keď je už jedlo dovarené. Ak pokrm ohrievam na druhý deň (že nezjem hneď čerstvo navarené), po ohriatí pridám trocha umeoctu, aby jedlo "ožilo" :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia