Čokoládová Hokkaido krémová polievka

klimeczek - fotkaklimeczek, 13. decembra 2015
Čokoládová Hokkaido krémová polievka
Foto: klimeczek

Milujem šialené a odvážne experimenty a stále nové a nové kombinácie. Hokaidó mám v kuchyni veľmi rád a stále s ním skúšam nové recepty. Zobraziť celý popisMilujem šialené a odvážne experimenty a stále nové a nové kombinácie. Hokaidó mám v kuchyni veľmi rád a stále s ním skúšam nové recepty. Dnes som si vymyslel voňavú Hokaidó polievočku s čokoládou a čili. Táto fúzia ma skutočne pobavila, potešila a chutila zaujímavo a dobre. Nebojte sa vyskúšať :-)

30 minút
príprava

Suroviny

 (min. 75 % kakaa)




Postup

  1. 1

    Na kokosovom oleji si orestujeme nadrobno nasekanú cibuľku. Pridáme všetky koreniny ktoré krátko opečieme. Pridáme na kocky pokrájané Hokaidó. Krátko opečieme a podlejeme malým množstvom vody aby bola tekvička takmer prikrytá vodou. Pridáme horkú čokoládu. Zakryjeme pokrievkou a dusime do zmäknutia. Rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme kokosové mlieko. Necháme zovrieť. Zjemníme smotanou na varenie a dochutíme šťavou z pomaranča.

    Čokoládová Hokkaido krémová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Podávame s kocočkami Hokaidó ktoré si opečieme na masle a na sucho opraženými tekvicovými jadierkami.

Diskusia k receptu

janara
myslím, že by bolo vhodné do receptu vpísať množstvá
denyany
Naozaj pre nás Slovákov divoká kombinácia. Ale ochutnala by som, prečo nie? Ja doteraz cítim chuť tekvicovej polievky na sladko, ako ju robievala moja babka. Všetci ju robievajú na slano, no babka ju urobila sladkú (a to už pred tridsiatimi rokmi!), mala krásnu žltú farbu a mne naozaj chutila. Vďaka za vyvolanie tejto spomienky, idem zapáliť sviečku...
sandriw
Ja používam čokoládu či už do chilli con carne, alebo do curry. Pridávam ju ale vždy až na konci, keď už vypnem plameň, aby nezhorkla ešte viac/nespálila sa. Zaujímavé, že si ju pridal už od začiatku varenia. Nemal si teda ten problém? Inak zaujímavá kombinácia, niekedy vyskúšam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia