Trifle s jahodami a malinami

mcmuffin - fotkamcmuffin, 13. decembra 2015

Je to tradičný anglický dezert.

8
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

4 vrstvy dezertu:
15 ks (alebo korpus hotový)
 (alebo créme anglaise)
podľa seba
Vanilkový krém:
500 ml
4 ks
1 ČL (alebo mletá vanilka)
125 g
30 g
50 ml (alebo bourbon)
1 PL
500 g
Šľahačka na polevu:
400 ml
1 PL
 na výzdobu




Postup

  1. 1

    Najprv si zoberieme tie sušienky (tí čo majú korpusy časť nepodstatná) a dáme si ich napr. do igelitového sáčku zoberieme si nejaké kladivko napr. na mäso a uzatvoríme sáčkok. Kladivkom sušienky drtíme. (POZOR ABY SA DO SÁČKU NEDOSTALO MOC VZDUCHU).
    Krém: Zoberieme si nejakú misku a do tej misky si dáme škrob a troška mlieka a zamiešame. Zbytok mlieka si vylejeme na teplú pánvicu (na taký stredný oheň) a pomaly miešame, kým nám mlieko nezačne bublinkovať.

  2. 2

    Ešte pred tým pridáme vanilku, muškátový oriešok (nastrúhaný a nie veľa) a whiskey alebo bourbon. A miešame. Kým sa nám to mlieko varí zoberieme si naše žĺtka a pridáme k nim kryštálový biely cukor. Zamiešame, pridáme škrob s trocha mliekom(cca 6 lyžičiek mlieka studeého) a zase zamiešame. Ak už vidíte že sa vám to mlieko varí tak vypnite platňu a dajte to nabok a necháte to cca 10 min. vychladnúť.

  3. 3

    Keď nám to mlieko dostatočne vychladlo pridáme troška mlieka do vajíčok,pridávame veľmi pomaly a popri tom miešame.(takto pridávame do vajíčok celé mlieko).Teraz keď je to všetko zamiešané dáme to zasa na panvicu a na stredný oheň. Budeme to na panvici miešať a potom pridáme maslo (počkáme kým nám to nezhustne), vypneme a dáme preč s platne.

  4. 4

    Dáme to výchladnúť (na 1 hodinu). Prikrijeme fóliou a dáme na ďalšiu hodinu do chladničky výchladnúť. Medzi tým čo nám krém chladne nakrájame ovocie.Keď máme všetko priprávené, nakrájané ovocie a dekoratívne hrnčeky(môžete použiť obyč.hrnčeky s vrchom alebo aj bez) tak si zoberieme misku a našľaháme si šľahačku ku ktorej pridávame pri mixovaní hnedý cukor.

  5. 5

    A teraz je tá posledná časť kde to všetko zostavíme dohromady. Všeobecne sa to dáva do modernych hrnčekov s pokličkou (nájdete na internete).Vy môžete použiť obyč. hrnčeky.Na spodok hrnćeka si ďáme tie rozdrtené sušienky, potom,na to si dáme náš vanilkový krém,a teraz to ovocie do toho pridáme a na to ovocie dáme šľahačku,na šľahačku nasypeme kakao cez sitko, a úplne hore si dáme si môžeme dať nejaký malý perníček.A je to hotové dobrú chuť! :) .

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia