Vanilkové rožky

mcmuffin - fotkamcmuffin, 9. decembra 2015

Ok, neviem čo tu mám písať, proste to robievame často na Vianoce a chutí to dobre. Veď to predsa poznáte.

20-30
porcií
40 minút
príprava
10-15 minút
na 150 °C

Suroviny

 malá miska (na obalenie)
 podla hustoty
200 g
250 g (Hera)
1 PL
1 bal.
podľa chuti mleté
2 ks
1 CL (alebo vanilka)




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky ingrediencie, múka, vajcia, prášok do pečiva (celý), kypriaci prášok (celý), orechy, mlieko |podla hustoty|, cukor (kryštál). A premiešame.

  2. 2

    Necháme chvíľku odstáť, aby cesto zmäklo, následne vyváľkáme do hrúbky cca 1 cm.

  3. 3

    Potom tvarujeme do tvaru rožkov. Dáme na plech a pečieme v rúre predom rozohriatej 150°C v podobe 10-15 min..Ak máme hotové necháme troška vychladnúť, aby sa dali chytiť do ruky a obaľujeme v práškovovom cukru. Dobrú chuť! :) :) :) .

Diskusia k receptu

mirop
mile 10 rocne dievcatko haha, ved sa pozri kolko je tu receptov na vanilkove rozky a prid radsej s niecim novym
mcmuffin
@mirop ,najprv sa milý môj pozeraj na seba,veď buchty vedela piect aj moja prapraprababka :D....
buchtabuchta
Aka je to mala miska, kolko ml obsahuje? Moje male misky su pollitrove a to sa mi zda vela.
nadia56
moja otazka k receptu, @Mcmuffin , ked su v ceste na vanilkove rozky/bez vanilkoveho cukru/ 2 dl mlieka, nie je cesto riedke? velmi by pomohla fotografia este lepsi by bol fotopostup, ako ich robis ty, ako ich z vyvalkaneho cesta tvarujes, prosim ta, pridaj foto, najma toho cesta, dakujem
jozka2
Nemali by ste ju tak pucovat.Ak je to 10 roc.dievca naozaj tak ona recepty prp.opisuje z maminho zosita.Usudzujem podla toho,ze pise Salzburg,kde zije. Slovensky pravopis pozna z rychlika.Takze ju nechajte nech ma radost.Keby mala sajn o peceni neprida recept 2 dl mlieka na 20 dkg muky,to je skoro lievancove cesto.Mozna z nej raz vyrastie dobra kucharka.
kukulienka71
dievčatko, tu sa pridávajú nami pripravené recepty, nie opísané z maminej písanky:-) očividne nevieš, o čom píšeš. Omyly ohľadne množstva mlieka, dvojitá dávka kypridla a pod. to dokazujú. Daj si tú námahu, vyber skutočne recept, ktorý vieš pripraviť a predveď ho tu, najlepšie s fotkami, v profilovke si svoje foto s mobilom mala, tak by to nemal byť problém. Ak už chceš pridávať, tak to rob poriadne, lebo tu ľudia čakajú dobré recepty. Uvidíš, ak ty budeš čestná, budeš hodnotená inak;-)prajem správne rozhodnutie
mcmuffin
@kukulienka71 ahoj,ja by som aj rada pridávala fotky ale memôžem mometntálne mi foťák nefunguje a nedá sa mi ani nabiť.moja mama nemá žiadnu písanku,moja mama patrí k takým že nevarí vždy tradičné jedlá lebo to nevie.niečo si zistila od mojej babky ale to už nič vám nedohovorím myslite si čo chcete.
kukulienka71
pozri, ak nedáš ani foto, ktoré ukazuje tvoj výtvor, nedáš ani bezchybný recept, najlepšie neokukaný alebo aspoň s nejakým malým vylepšením, nedáš ani vtipný popis, nedáš ani nijaký dôkaz o tom, že si skutočne tak mladá, naozaj nijako nezaujmeš, lebo sú tu tisíce receptov, niektorí sú znudení opakujúcimi sa receptami a väčšina nie je mechom udretá:-) Elementárnymi chybami dáš len zámienku k rýpaniu:-) Zmestíme sa všetci, ale ostať tu je niekedy tvrdý boj. To len na vysvetlenie, ako to tu chodí;-)
mcmuffin
@kukulienka71 momentálne mi nejde foťák takže tak ale anni sa mi nedá zverejňovať viac ako 2 fotky :) .Pardon.Ale nemôžem za to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia