Tiramisu

mcmuffin - fotkamcmuffin, 6. decembra 2015

Ideme si pripraviť dezert "Tiramisu" je veľmi chutný a jeho krémový vrch sa rozpúšťa v papuľke. Doslova nebíčko v papuľke :D. Tento recept je Zobraziť celý popisIdeme si pripraviť dezert "Tiramisu" je veľmi chutný a jeho krémový vrch sa rozpúšťa v papuľke. Doslova nebíčko v papuľke :D. Tento recept je venovaný: scharlott a evaneee. Ďakujem za podporu a my ideme na recept :).

15
porcií
40-50 minút
príprava

Suroviny

250 g
6 ks
12 PL




Postup

  1. 1

    Vajíčka si rozdelíme na žĺtko a bielko. Do žĺtiek dáme 12 PL cukru a rozmiešame. Miešame kým nám žĺtka nezhustnú (lepšie by bolo použiť ručný mixér).Pridame mascarpone. Teraz si rozmixujeme bielka až na sneh. Zmiešame spolu (žĺtka a bielka). Miešame veľmi opatrne a pomaly (teraz by som odporučovala obyč. varechu alebo vypnutý ručný mixér).

  2. 2

    Zalejeme si kávu a pripravíme si piškóty (Savoiardi). Piškóty si iba 1 stranou namočíme do kávy. Ukladáme striedavo po každej vrstve (piškóta, krém, piškóta, krém,...) najprv piškóty ukladáme takto : ------ . Potom pridáme krém a zasa piškóty, ktoré ukládame zhora dole.

  3. 3

    Skončíme krémom, ktorý samozrejme uhladíme ako ostatné vrstvy a posypeme kakaom (cez sitko) a dáme na 24 hodín do chladničky. Dúfam, že ak si ho urobíte podľa tohoto receptu, tak vám bude chutiť :). Dobrú chuť :)!

Diskusia k receptu

mcmuffin
To je tiramisu bez alkohoholu :).ale mozes si dokavy pridat rum.
dormella
Jedna technicka, nejprve vyslehame do huste peny zloutky s cukrem, spojime zloutkovou penu s mascarpone a pote lehce vmichame uslehane bilky. Spravny pomer vajec a mascarpone je 5-6 vajec na 500 g mascarpone.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia