Talianské hubovo-zeleninové rizoto s vývarom

pajka456 - bez fotkypajka456, 30. novembra 2015

Pridávam sem jeden z mojich najobľúbenejších receptov. :)

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 l (jedno aký, najlepšie hovädzí alebo z kostí)
5 hrstí (najlepšie Arborio)
1 ks
1/2 - 1 dcl (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Cibulku nakrájame na drobno a osmahneme. Pre lepšiu chuť pridáme provensálske bylinky a šafrán.

  2. 2

    Keď sa začne cibulka vyfarbovať pridáme na drobno nasekanú mrkvu a petržlen a nasekané sušene huby a pridáme muškátový oriešok. A trošku popražime všetko spolu priblížne 2 minútky.

  3. 3

    Potom pridáme priblížne 5 hrstí ryže a tiež to osmahneme spolu. Keď uvidíme že ryža trošičku stvrdla alebo zmenila farbu podlejeme priblížne 1/2 dcl- 1dcl vína a podľa potreby kým nie je celá ponorená aj vývarom.

  4. 4

    Pri nepriliehavej panvici varíme za občasného miešania priblížne 20 minút. Na ostatných za stáleho miešania tak isto priblížne 20 minút. Nezabudnite podľa potreby dopĺňať vývar. Ku koncu keď je ryža skoro hotová tak prilievame len veľmi opatrne aby z toho nebola len nejaká rozdusená kaša! Po uvarení posypeme paremzánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia