Kurací perkelt so špenátovými šúľancami

palma - fotkapalma, 20. novembra 2015
Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Foto: palma

Komerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré zahrejú. Taká je aj stará dobra klasika slovenskej kuchyne Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré zahrejú. Taká je aj stará dobra klasika slovenskej kuchyne - kurací perkelt. Tentokrát však oživený špenátovými šúľancami ako prílohou.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks celé bez kože
500 g
1 PL
2 PL
200 g
100 g čerstvý
1 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájajte na menšie kúsky a dajte do hrnca s olejom. Restujte na miernom ohni tak aby cibuľka nezhnedla. Keď je cibuľa mäkká, pridajte paprikový krém, premiešajte a pridajte kuracie stehná. Zalejte vodou tak aby bolo mäso úplne ponorené.

  2. 2

    Varte približne 45 minút, pokiaľ mäso neopadáva od kosti. Potom ho vyberte a tyčovým mixérom rozmixujte omáčku do hladka. Paprikový krém býva zväčša veľmi slaný tak vôbec nie je potrebné mäso soliť. Ak krém slaný nie je, osoľte mäso podľa vašej chuti.

  3. 3

    Na špenátové halušky poduste čerstvý špenát s cesnakom na kvapke oleja a prebytočnú vodu vylejte. Sparený špenát nasekajte na jemno a zmiešajte s múkou, vajíčkom, soľou a korením. Vypracujte nelepivé cesto a ručne vypracujte šúľance. Tie varte v osolenej vriacej vode asi 10 minút.

Diskusia k receptu