Egyptská pizza fotorecept

lekh - bez fotkylekh, 19. novembra 2015
Egyptská pizza (fotorecept)
Foto: lekh
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1/2 kocky
2 lyžice
1/2 lyžičky
Plnka:




Postup

  1. 1

    Cesto rozdelíme na 2 časti. Prvú časť si roztiahneme (do priesvitna).

    Egyptská pizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na prvú čast položíme druhú klasicky rozvaľkanú časť.

    Egyptská pizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Túto druhú čast naplníme podľa chuti.

  4. 4

    Prikryjeme vrvhnou a spodnou častou.

  5. 5

    Potom bočné strany.

    Egyptská pizza (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pizzu stlačíme, aby držalo spolu a potrieme cesnakom. Pečieme 20 minút na 200 °C.

    Egyptská pizza (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

radost
@lekh
prosím-vysvetli mi:prečo sa najskôr dá na plech roztiahnuté cesto a hneď naň rozvaľkané cesto..akú úlohu to zohrá..??neviem si domyslieť..tá hra so zabalením plnky sa mi celkom páči..
vďaka..
lekh
Ja som ten recepet nevymyslela. Ale manzel tvrdi, ze to rozvaľkané cesto tam je, aby spodne cesto bolo hrubsie :)
bubaya
Aj jedno aj druhé vyzerá dobre, pod tým tenulinkým cestíčkom zostane náplň šťavnatá
lekh
Ja som nerobila turecku. Mamzel je z Egypta, takze viem ako to ma vyzerat :)
dormella
Egyptska pizza je stejna jako ta italska, tedy kynute testo ( mouka kvasnice, voda), kdezto to, co ty jsi predlozila, je podle zpusobu "prelozeni" fetir, kt. se lisi od egyptske (a jakekoliv) pizzy testem. Je tam mouka, voda, malinko kvasnic + hodne tuku, neco jako testo listove, ale s jinym postupem, jen to jsem chtela rici.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia