Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 29. októbra 2015

Inšpirácia na blogu golubkakitchen, úpravy vlastné, výsledok uspokojivý pre nemäsožravú časť ľudstva :)

15 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

3 ks čerstvá
3 ks
1 ks sladký
1 PL (alebo iný)
1-2 vetvičky
Na omáčku:
1 PL (alebo iný)
1 tobolka
podľa chuti
1/2 ČL
3 dl
100 g
1/2 ks na šťavu




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme a nakrájame približne na rovnaké kúsky, hranolčeky, či čo sa Vám páči, polejeme roztopeným kokosovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a upečieme v rúre zohriatej na 230 stupňov asi 30 minút, to posúdite podľa vlastnej rúry a vzhľadu zeleniny.

    Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kardamon vylupneme z tobolky, pridáme chilli a podrvíme, zázvor nastrúhame a zohrejeme na panvici olej a rozvoniame na ňom koreniny, pridáme upečenú zeleninu, trochu pomiešame, ale nie veľmi vášnivo, aby sme ju nepopučili. Prilejeme kokosové mlieko, prevaríme a prihodíme špenát, krátko povaríme, aby zvädol a odstavíme.

    Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vytlačíme šťavu z polovice citrónu a omáčku jemne okyslíme. Ako prílohu som robila červenú quinou, dobre ju prepláchneme vriacou vodou, aby stratila horkosť, zalejeme raz takým množstvom vody, trošku osolíme a 15 minút varime. Všetko!

    Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

neslavy
Kukulienka prečo ? Paštrnák patrí medzi hydinu a tú máš predsa rada. Veď aj minule si varila hovadzie maso z bravčového kuraťa nie ? :D
neslavy
Krásna fotografia, tá hovadzia zelenina a paštrnáková omáčka je celkom ok, len tam nedávaj tých 987 vajec, to je moc.
katka78
Zuzanka, čo ešte dodať k tým tvojím skvelým receptom? Ja už neviem. Ty keby si mala reštauráciu, bola by som častým hosťom.
havino
toto by som si dala určite, ja si tú chuť asi aj viem predstaviť, asi teraz už aj od hladu, páči sa mi to, veľmi, ja si uložím, nech nezabudnem a podúmam čo chlapom k tomu
monty469
@Zuzanka1367 veľmi dobrý recept a hlavne zdravý.Blíži sa leto, nuž treba začať upravovať stravu.Tento recept bude tiež na zozname .Miesto quinoi by som mohla použiť aj pšeno,že?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia