Maková palacinka s gaštanovou plnkou

Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 29. októbra 2015
Maková palacinka s gaštanovou plnkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
225 g
70 g
0,5 l
 štipka
2 ks
20 g
80 g
1/2 ČL
Plnka:
1 bal.
250 g mrazené
Krém:
3 ks
150 g
100 ml
1 ČL
100 g
10 g polohrubá




Postup

  1. 1

    Z múky, zo soli, z kvásku, zo žĺtkov a z mlieka vymiesime cesto. Pridáme mak, škoricu, tuhý sneh a necháme chvíľku kysnúť. Pečieme palacinky.

  2. 2

    Šľahačku vymiešame podľa návodu a do hotovej nastrúhame gaštanové pyré, premiešame a plníme palacinky.

  3. 3

    Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú šťavu a kôru, kukuričnú múku a dobre premiešame. Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo, pridáme citrónovú zmes, miešame metličkou a zohrievame vo vodnom kúpeli na slabom ohni asi 10 minút, kým omáčka nezhustne.

Diskusia k receptu

kukulienka71
po ochutnaní zodpovedne odporúčam, super recept, všetko do bodky sedí aj od profesionála tentoraz:-) Dvojica má dobré recepty. Omáčka nemá chybu, radím urobiť ju ako prvú, mne cesto skoro utieklo z misy, kým som ju robila. Sladkosť vhodná na daždivé jesenné večery ako je aj dnešný. Ďakujem veľmi pekne za recept.

zivestriebro
V Moste slávy sa zastavím a dúfam, že to budú mať na jedálnom lístku... potom Vám napíšem, ako chutilo. A chcem vidieť aj dvojicu, či sú to súrodenci alebo manželia alebo len menovci...
neslavy
Kukulienka okukala recept a urobila po svojom, to je správne a dobré, je veľmi šikovná. Kukulienka krásna fotka tvojho jedla. Inak Most slávy má pravdu Hovädzie mäso je zdravé a varia ho aj v hoteli u Bileho Vola po anglicky Belle Vulle, ktorý sa nachádza na Špicbergu.
mariadra
Zaujímavý recept na palacinky, ukladám do KK. Určite vyskúšam.